0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3503 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 304 g
Tuky 220 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Není nic jednoduššího a krásnějšího než si dát čerstvé jahody s cukrem a šlehačkou. A co teprve v koláčích, knedlíkách nebo dortech…

Suroviny

máslo 175 g
zmražené, plus na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 50 g
mléko 150 ml
citronová štáva
vejce 1 ks
prošlehané
Na náplň a ozdobu
jahody 350 g
přepůlené
krupicový cukr 50 g
jahodový džem 1 PL
mascarpone 140 g
vanilkový extrakt
pár kapek
moučkový cukr
na poprášení
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Koláčovou formu (pokud možno s odnímatelným dnem) o průměru 20 cm vymažte. Máslo nastrouhejte do misky na hrubém struhadle a dejte na pět minut do mrazáku. Pak ho pomocí špachtle co nejrychleji promíchejte s moukou prosátou s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte mléko a citronovou šťávu a vytvořte těsto ‚kropenaté‘ hrudkami másla. Několikrát ho pohněťte na pomoučeném vále a nakonec ho rozválejte a vyložte jím formu. Potřete ho vejcem, trochu pocukrujte a pečte 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce.

2 Zchladlý korpus položte na servírovací talíř. Jahody dejte do mísy, pocukrujte je a promíchejte s marmeládou. V jiné míse utřete mascarpone s cukrem a vanilkovým extraktem.

3 Krémem ve vysoké vrstvě potřete koláč (okraje nechte vykukovat, aby byl ještě lákavější). Navrch dejte jahody a poprašte je moučkovým cukrem. Podávejte nakrájené na dílky s čajem nebo kávou.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč