Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3503 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 304 g
Tuky 220 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Není nic jednoduššího a krásnějšího než si dát čerstvé jahody s cukrem a šlehačkou. A co teprve v koláčích, knedlíkách nebo dortech…

Suroviny

máslo 175 g
zmražené, plus na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mléko 150 ml
vejce 1 ks
prošlehané
Na náplň a ozdobu
jahody 350 g
přepůlené
jahodový džem 1 PL
vanilkový extrakt
pár kapek
na poprášení
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Koláčovou formu (pokud možno s odnímatelným dnem) o průměru 20 cm vymažte. Máslo nastrouhejte do misky na hrubém struhadle a dejte na pět minut do mrazáku. Pak ho pomocí špachtle co nejrychleji promíchejte s moukou prosátou s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte mléko a citronovou šťávu a vytvořte těsto ‚kropenaté‘ hrudkami másla. Několikrát ho pohněťte na pomoučeném vále a nakonec ho rozválejte a vyložte jím formu. Potřete ho vejcem, trochu pocukrujte a pečte 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce.

2 Zchladlý korpus položte na servírovací talíř. Jahody dejte do mísy, pocukrujte je a promíchejte s marmeládou. V jiné míse utřete mascarpone s cukrem a vanilkovým extraktem.

3 Krémem ve vysoké vrstvě potřete koláč (okraje nechte vykukovat, aby byl ještě lákavější). Navrch dejte jahody a poprašte je moučkovým cukrem. Podávejte nakrájené na dílky s čajem nebo kávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč