
Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem
Tenhle dezert vyšvihnete, i když se ohlásí nečekaná návštěva, většinu surovin máte totiž nejspíš doma. Vypadá i chutná jako od profesionála – spojení višní (nebo třešní) a mandlí je prostě božské.
Ingredience
- 400 g hotového listového těsta
- 1 vejce, rozšlehané
- 4 lžíce višňového džemu
- 200 g višní nebo tmavých třešní, vypeckovaných a rozpůlených, v případě mražených povolených a okapaných
- vanilková zmrzlina k podávání
- 70 g másla, změklého
- 70 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 70 g mletých mandlí
- 20 g hladké mouky
NA KOLÁČKY
NA MANDLOVOU NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Rozehřejte troubu na 200°C. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrojte 4 kruhy o průměru cca 14 cm (zbylé těsto uchovejte na jiné použití). V každém kruhu nožem naznačte asi 2cm okraj, dejte pozor, abyste těsto neprořízli – můžete použít i menší vykrajovátko nebo jako šablonu malý talířek. Vložte kruhy na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem, středy propíchejte vidličkou. Pečte 15 minut, pak vyndejte, středy jemně stlačte dolů, abyste získali korpus s vyšším okrajem. Dejte vychladnout.
2 Na mandlovou náplň utřete máslo a cukr do pěny a postupně po jednom zašlehejte vejce, pak přidejte vanilkový extrakt, mleté mandle a mouku. Dobře promíchejte a naplňte korpusy.
3 Promíchejte džem s višněmi a rozmístěte na vršky koláčků. Vraťte do trouby na dalších 15 minut. Pak nechte 10 minut chladnout a jezte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou.
Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář