Suroviny
kuře
1,5
kg
olivový olej
citron
2
ks
šťáva
120
ml
bílé suché víno
česnek
2
cibule
1
ks
bobkový list
1
ks
oregano
1
PL
jalovec
6
koriandr čerstvý
1
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká
175
g
olej
na smažení
petrželka
Kuře osušíme a naporcujeme na menší kousky. Smícháme olivový olej smícháme s citronovou šťávou, vínem, česnekem, cibulí, bobkovým listem, nadrceným jalovcem a koriandrem a trochou pepře. Metličkou marinádu prošleháme a vložíme kousky kuřete. Naložené maso necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.
Poté maso lehce osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Kousky smažíme postupně v rozpáleném olejy ze všech stran do zlatova.
Podáváme s petrželí rychle protaženou rozpáleným olejem.
(FD 2017/3)