Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kotopoulo Tiganito Marinato

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kotopoulo Tiganito Marinato

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

kuře 1.5 kg
olivový olej
citron 2 ks
šťáva
120 ml
bílé suché víno
česnek 2
cibule 1 ks
bobkový list 1 ks
oregano 1 PL
jalovec 6
koriandr 1
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 175 g
olej
na smažení
petrželka

Kuře osušíme a naporcujeme na menší kousky. Smícháme olivový olej smícháme s citronovou šťávou, vínem, česnekem, cibulí, bobkovým listem, nadrceným jalovcem a koriandrem a trochou pepře. Metličkou marinádu prošleháme a vložíme kousky kuřete. Naložené maso necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.

Poté maso lehce osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Kousky smažíme postupně v rozpáleném olejy ze všech stran do zlatova.

Podáváme s petrželí rychle protaženou rozpáleným olejem.

(FD 2017/3)

Autor: cihlicka

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit