Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kotopoulo Tiganito Marinato

Popis receptu: 

Tradiční Řecké smažené kuře.

Autor: _ Cihlička
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6 kusů
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • kuře o hmotnosti 1,5 kg
    • extra panenský olivový olej
    • šťáva ze dvou citronů
    • 120 ml suchého bílého vína
    • 2 jemně nasekané stroužky česneku
    • 1 jemně nakrájená malá cibule
    • 1 bobkový list
    • 1 lžička oregana
    • 6 kuliček jalovce
    • 1/4 lžičky koriandru
    • sůl
    • pepř
    • 175 g hladké mouky
    • olej na smažení
    • zelená petželka
    •  

Příprava jídla

Kuře osušíme a naporcujeme na menší kousky. Smícháme olivový olej smícháme s citronovou šťávou, vínem, česnekem, cibulí, bobkovým listem, nadrceným jalovcem a koriandrem a trochou pepře. Metličkou marinádu prošleháme a vložíme kousky kuřete. Naložené maso necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.

Poté maso lehce osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Kousky smažíme postupně v rozpáleném olejy ze všech stran do zlatova.

Podáváme s petrželí rychle protaženou rozpáleným olejem.

(FD 2017/3)

Přidat komentář