Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s polentou

Skvělý způsob, jak zužitkovat celé kuře, ale nečekat na něj půl večera, než se upeče!

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření vývaru
PT20M
Pečení 0:20
Kuře

Ingredience

    • 1 kuře
    • sůl
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 80 ml bílého vína
    • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru

    NA POLENTU

    • 625 ml mléka
    • 1 hrnek polenty
    • 100 g strouhaného parmazánu + hoblinky na posypání

    NA DOKONČENÍ

    • 1 lžíce másla
    • hrst šalvějových lístků

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 165°C. Kuře naporcujte na čtvrtky: odřízněte stehna, prsa odřízněte od skeletu, křídla ponechte. Skelet a odřezky dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte vařit na vývar.

2 V hlubší pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo s olejem, vložte kuřecí kousky kůží dolů a opékejte je dozlatova. Otočte, přidejte do pánve cibuli a opékejte dosklovita. Podlijte vínem, nechte odvařit, pak podlijte trochou vývaru a dejte do trouby. Pečte 20 minut.

V rendlíku vhodném do trouby přiveďte k varu 500 ml vody s mlékem. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte z plotny, osolte, vmíchejte parmazán a na posledních pár minut dejte rendlík s polentou do trouby ke kuřeti, aby se polenta zapekla.

4 Šalvějové lístky opečte na másle dokřupava. Kuře podávejte s polentou, opečenými šalvějovými lístky a parmazánovými hoblinkami.

NĚCO NAVÍC
Vývar z kuřecího skeletu a odřezků použijte rovnou pod kuře, zbytek zamrazte a nechte na příště!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celerová polévka

Masové kuličky se smetanovou omáčkou

Rychlé kedgeree

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Přidat komentář