Kozí sýr s ořechovou krustou

Kozí sýr s ořechovou krustou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3039 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 203 g
Tuky 204 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

I bez masa můžete uspořádat královskou hostinu! Hvězdami večera budou kozí sýr, křupavé ořechy a šťavnaté ovoce – a samozřejmě vy v roli hostitele! 

Suroviny

švestky 6 ks
zralé, či jiné velké slívy, např. blumy, vypeckované, rozpůlené na kolečka (když neseženete slívy, použijte vyzrále hrušky, fíky nebo jablka)
kozí sýr 200 g
měkký, ve tvaru válečku
Na zálivku a obložení
cibule červená 1 ks
nakrájená na kostičky
olivový olej 4 PL
ocet 2 PL
bíle balsamico
hořčice 1 ČL
dijonská
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
rukola 60 g
omytá a dobře usušená
piniové oříšky 60 g
opražených nasucho dozlatova
Na krustu
toustový chléb 1 plátek
nakrájený na kostičky
vlašské ořechy 50 g
máslo 50 g
změklé
med 2 PL

1 Na zálivku opečte cibuli na 1 lžíci oleje dosklovita. Odstavte a zalijte octem. Pak přesuňte do misky a promíchejte se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolte, opepřete, podle chuti oslaďte a dejte vychladit.

2 Na krustu semelte najemno toustový chléb s vlašskými ořechy. Máslo utřete s medem dokrémova, osolte a opepřete. Vmíchejte ořechovou strouhanku.

3 Švestky ozdobně rozdělte na talíře. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a zbývající zálivkou pokropte švestky.

4 Rozehřejte gril v troubě. Sýr potřete centimetrovou vrstvou ořechové směsi a pak zapékejte pod rozehřátým grilem 2 minuty dozlatohněda. Rozdělte na talíře se švestkami, poklaďte rukolou, posypte piniovými oříšky a hned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit