Kozí sýr s ořechovou krustou

Kozí sýr s ořechovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kozí sýr s ořechovou krustou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3262 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 222 g
Tuky 214 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa můžete uspořádat královskou hostinu! Hvězdami večera budou kozí sýr, křupavé ořechy a šťavnaté ovoce – a samozřejmě vy v roli hostitele! 

Suroviny

švestky 8 ks
zralé, či jiné velké slívy (např. blumy), vypeckované, rozpůlené, nakrájené na kolečka (když neseženete slívy, použijte vyzrále hrušky, fíky nebo jablka)
kozí sýr 250 g
měkký, ve tvaru válečku
Na zálivku a obložení
cibule červená 1 ks
nakrájená na kostičky
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
rukola 60 g
omytá a dobře osušená
piniové oříšky 60 g
opražených nasucho dozlatova
Na krustu
toustový chléb 1 plátek
nakrájený na kostičky
vlašské ořechy 50 g
máslo 50 g
změklé
med 2 PL

1 Na zálivku opečte cibuli na 1 lžíci oleje dosklovita. Odstavte a zalijte octem. Pak přesuňte do misky a promíchejte se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolte, opepřete, podle chuti oslaďte a dejte vychladit.

2 Na krustu semelte najemno toustový chléb s vlašskými ořechy. Máslo utřete s medem dokrémova, osolte a opepřete. Vmíchejte ořechovou strouhanku.

3 Švestky ozdobně rozdělte na talíře. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a zbývající zálivkou pokropte švestky.

4 Rozehřejte gril v troubě. Sýr potřete centimetrovou vrstvou ořechové směsi a pak zapékejte pod rozehřátým grilem 2 minuty dozlatohněda. Rozdělte na talíře se švestkami, poklaďte rukolou, posypte piniovými oříšky a hned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit