Kozí sýr s ořechovou krustou

Kozí sýr s ořechovou krustou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3039 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 203 g
Tuky 204 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa můžete uspořádat královskou hostinu! Hvězdami večera budou kozí sýr, křupavé ořechy a šťavnaté ovoce – a samozřejmě vy v roli hostitele! 

Související recepty

Suroviny

švestky 6 ks
zralé, či jiné velké slívy, např. blumy, vypeckované, rozpůlené na kolečka (když neseženete slívy, použijte vyzrále hrušky, fíky nebo jablka)
kozí sýr 200 g
měkký, ve tvaru válečku
Na zálivku a obložení
cibule červená 1 ks
nakrájená na kostičky
olivový olej 4 PL
ocet 2 PL
bíle balsamico
hořčice 1 ČL
dijonská
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
rukola 60 g
omytá a dobře usušená
piniové oříšky 60 g
opražených nasucho dozlatova
Na krustu
toustový chléb 1 plátek
nakrájený na kostičky
vlašské ořechy 50 g
máslo 50 g
změklé
med 2 PL

1 Na zálivku opečte cibuli na 1 lžíci oleje dosklovita. Odstavte a zalijte octem. Pak přesuňte do misky a promíchejte se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolte, opepřete, podle chuti oslaďte a dejte vychladit.

2 Na krustu semelte najemno toustový chléb s vlašskými ořechy. Máslo utřete s medem dokrémova, osolte a opepřete. Vmíchejte ořechovou strouhanku.

3 Švestky ozdobně rozdělte na talíře. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a zbývající zálivkou pokropte švestky.

4 Rozehřejte gril v troubě. Sýr potřete centimetrovou vrstvou ořechové směsi a pak zapékejte pod rozehřátým grilem 2 minuty dozlatohněda. Rozdělte na talíře se švestkami, poklaďte rukolou, posypte piniovými oříšky a hned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit