Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kozí sýr s ořechovou krustou
Kozí sýr s ořechovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kozí sýr s ořechovou krustou

4/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3262 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 222 g
Tuky 214 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa můžete uspořádat královskou hostinu! Hvězdami večera budou kozí sýr, křupavé ořechy a šťavnaté ovoce – a samozřejmě vy v roli hostitele! 

Související recepty

Suroviny

zralé, či jiné velké slívy (např. blumy), vypeckované, rozpůlené, nakrájené na kolečka (když neseženete slívy, použijte vyzrále hrušky, fíky nebo jablka)
měkký, ve tvaru válečku
Na zálivku a obložení
nakrájená na kostičky
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nemusí být
omytá a dobře osušená
piniové oříšky 60 g
opražených nasucho dozlatova
Na krustu
nakrájený na kostičky
změklé
med 2 PL

Postup

1

Na zálivku opečte cibuli na 1 lžíci oleje dosklovita. Odstavte a zalijte octem. Pak přesuňte do misky a promíchejte se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolte, opepřete, podle chuti oslaďte a dejte vychladit.

2

Na krustu semelte najemno toustový chléb s vlašskými ořechy. Máslo utřete s medem dokrémova, osolte a opepřete. Vmíchejte ořechovou strouhanku.

3

Švestky ozdobně rozdělte na talíře. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a zbývající zálivkou pokropte švestky.

4

Rozehřejte gril v troubě. Sýr potřete centimetrovou vrstvou ořechové směsi a pak zapékejte pod rozehřátým grilem 2 minuty dozlatohněda. Rozdělte na talíře se švestkami, poklaďte rukolou, posypte piniovými oříšky a hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...