0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kozí sýr s ořechovou krustou

Kozí sýr s ořechovou krustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kozí sýr s ořechovou krustou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3262 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 222 g
Tuky 214 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa můžete uspořádat královskou hostinu! Hvězdami večera budou kozí sýr, křupavé ořechy a šťavnaté ovoce – a samozřejmě vy v roli hostitele! 

Suroviny

zralé, či jiné velké slívy (např. blumy), vypeckované, rozpůlené, nakrájené na kolečka (když neseženete slívy, použijte vyzrále hrušky, fíky nebo jablka)
měkký, ve tvaru válečku
Na zálivku a obložení
cibule červená 1 ks
nakrájená na kostičky
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
omytá a dobře osušená
piniové oříšky 60 g
opražených nasucho dozlatova
Na krustu
toustový chléb 1 plátek
nakrájený na kostičky
vlašské ořechy 50 g
máslo 50 g
změklé
med 2 PL

1 Na zálivku opečte cibuli na 1 lžíci oleje dosklovita. Odstavte a zalijte octem. Pak přesuňte do misky a promíchejte se zbývajícím olejem a hořčicí. Osolte, opepřete, podle chuti oslaďte a dejte vychladit.

2 Na krustu semelte najemno toustový chléb s vlašskými ořechy. Máslo utřete s medem dokrémova, osolte a opepřete. Vmíchejte ořechovou strouhanku.

3 Švestky ozdobně rozdělte na talíře. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a zbývající zálivkou pokropte švestky.

4 Rozehřejte gril v troubě. Sýr potřete centimetrovou vrstvou ořechové směsi a pak zapékejte pod rozehřátým grilem 2 minuty dozlatohněda. Rozdělte na talíře se švestkami, poklaďte rukolou, posypte piniovými oříšky a hned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč