Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový špenát s pečenými knedlíky
Krémový špenát s pečenými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový špenát s pečenými knedlíky

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2744 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 196 g
Tuky 176 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který vás překvapí svojí jednoduchostí i chutí. Při focení zmizely knedlíky se špenátem jako první. Je to totiž snadná, a přitom tak dobrá večeře! A navíc z pár běžných surovin.

Suroviny

+ na vymazání mísy
větší, nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
čerstvý
fontina 100 g
strouhaná, nebo gruyère, strouhaný
strouhaný
Na knedlíčky
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¼ ČL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
rozpuštěné + na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Zapékací mísu nebo pekáček o objemu alespoň 2 litry vymažte máslem.

2

V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Osolte, přidejte špenát a nechte zavadnout. Vlijte smetanu, krátce provařte, odstavte z plotny a vmíchejte sýry a muškátový oříšek. Dochuťte solí a pepřem. Směs přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.

3

Na knedlíčky vsypte do mísy mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a petrželku. Přilijte máslo a podmáslí a vidličkou promíchejte, jen aby se vše spojilo (pokud je těsto sušší, přilijte trochu podmáslí navíc). Ze směsi utvořte 5 až 6 knedlíčků, vyskládejte je na špenát a potřete máslem. Pečte 25–30 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín