0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový špenát s pečenými knedlíky

Krémový špenát s pečenými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový špenát s pečenými knedlíky

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2744 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 196 g
Tuky 176 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který vás překvapí svojí jednoduchostí i chutí. Při focení zmizely knedlíky se špenátem jako první. Je to totiž snadná, a přitom tak dobrá večeře! A navíc z pár běžných surovin.

Suroviny

máslo 2 PL
+ na vymazání mísy
cibule 2 ks
větší, nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
špenát 1 kg
čerstvý
smetana ke šlehání 250 ml
fontina 100 g
strouhaná, nebo gruyère, strouhaný
parmazán 50 g
strouhaný
muškátový oříšek ¼ g
mletý
Na knedlíčky
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda ¼ ČL
sůl ¼ ČL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
máslo 4 PL
rozpuštěné + na potření
podmáslí 60 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Zapékací mísu nebo pekáček o objemu alespoň 2 litry vymažte máslem.

2

V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Osolte, přidejte špenát a nechte zavadnout. Vlijte smetanu, krátce provařte, odstavte z plotny a vmíchejte sýry a muškátový oříšek. Dochuťte solí a pepřem. Směs přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.

3

Na knedlíčky vsypte do mísy mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a petrželku. Přilijte máslo a podmáslí a vidličkou promíchejte, jen aby se vše spojilo (pokud je těsto sušší, přilijte trochu podmáslí navíc). Ze směsi utvořte 5 až 6 knedlíčků, vyskládejte je na špenát a potřete máslem. Pečte 25–30 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč