Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem jsou výborné jen tak pokapané máslem a s parmazánem. Tak jednoduché to může být.
Suroviny
Postup
V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.
V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba.
Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut.
Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem.
Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Příště můžete do těsta přidat pokrájenou slaninu.
Komentáře
Nejspíš místo chleba mají být rohlíky.