Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 47 g
Tuky 172 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Výborné jsou jen tak pokapané máslem a s parmazánem.

Suroviny

máslo 125 g
solené, nasekané
nakrájená nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
strouhaný
den starý, nakrájený na 1cm kostky
strouhaný
spařený, vymačkaný, nasekaný
hobliny, na posypání

Postup

1

V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

2

V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba. 

3

Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut.

4

Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem.

5

Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Příště můžete do těsta přidat pokrájenou slaninu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

28.09.2020 12:26

Nejspíš místo chleba mají být rohlíky.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...