0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 47 g
Tuky 172 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Výborné jsou jen tak pokapané máslem a s parmazánem.

Suroviny

máslo 125 g
solené, nasekané
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
chleba bílý 500 g
den starý, nakrájený na 1cm kostky
sýr gruyère 100 g
strouhaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
baby špenát 300 g
spařený, vymačkaný, nasekaný
mléko 3 PL
parmazán
hobliny, na posypání

1V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

2V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba. 

3 Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut. Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem. Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Příště můžete do těsta přidat pokrájenou slaninu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit