Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 47 g
Tuky 140 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Výborné jsou jen tak pokapané máslem a s parmazánem.

Suroviny

máslo 125 g
solené, nasekané
cibule 1 ks
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
muškátový oříšek 1 špetka
chleba bílý 500 g
den starý, nakrájený na 1 cm kostky
100 g
sýr gruyère strouhaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
baby špenát 300 g
spařený, vymačkaný, nasekaný
mléko 3 PL
parmazán
hoblinky, na posypání

V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba. 

3 Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut. Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem. Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Příště můžete do těsta přidat pokrájenou slaninu.

 

 

Komentáře

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit