Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetový chlebíček s kaviárem
Krevetový chlebíček s kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetový chlebíček s kaviárem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 742 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 39 g
Tuky 24 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové chlebíčky ozdobené lososvým kaviárem budou hitem každého večírku. Jsou noblesní, lahodné a velmi efektní. Chcete-li jim dodat šmrnc a další chuť, použijte k ozdobení česnekové klíčky. 

Související recepty

Suroviny

krevety 300 g
menší, loupané, vařené
nakrájená nadrobno
kopr hrnku
nasekaný + snítky na ozdobení
šťáva vymačkaná a kůra nastrouhaná z 1/2 + z druhé 1/2 plátky na ozdobení
majonéza 1 PL
hořčice dijonská ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání (žitný, semínkový, tmavý či světlý toustový)
kaviár 50 g
lososový, na ozdobení
bylinky
mikrobylinky či klíčky na ozdobení

Postup

1

V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu, zakysanou smetanu, majonézu a dijonskou hořčici. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.

2

Podávejte na trojúhelníčkách z chleba. Ozdobte kaviárem, koprem, popřípadě i tenkými klínky či plátky citronu a mikrobylinkami či klíčky.

NĚCO NAVÍC
Chlebíčky můžete vylepšit přidáním lístku salátu pod krevety (díky tomu se pečivo nerozmočí). Stejně tak lze přidat i vejce nakrájené na plátky. Nebo pečivo jen namažte máslem a lehce osolte, třeba himálajskou nebo uzenou solí. Směs krevet, majonézy a zakysané smetany nebo crème fraîche můžete dochutit i tabascem, křenem či brandy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín