Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevetový chlebíček s kaviárem

Krevetový chlebíček s kaviárem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetový chlebíček s kaviárem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 742 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 39 g
Tuky 24 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové chlebíčky ozdobené lososvým kaviárem budou hitem každého večírku. Jsou noblesní, lahodné a velmi efektní. Chcete-li jim dodat šmrnc a další chuť, použijte k ozdobení česnekové klíčky. 

Suroviny

krevety 300 g
menší, loupané, vařené
nakrájená nadrobno
kopr hrnku
nasekaný + snítky na ozdobení
šťáva vymačkaná a kůra nastrouhaná z 1/2 + z druhé 1/2 plátky na ozdobení
majonéza 1 PL
hořčice dijonská ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání (žitný, semínkový, tmavý či světlý toustový)
kaviár 50 g
lososový, na ozdobení
bylinky
mikrobylinky či klíčky na ozdobení

Postup

1

V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu, zakysanou smetanu, majonézu a dijonskou hořčici. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.

2

Podávejte na trojúhelníčkách z chleba. Ozdobte kaviárem, koprem, popřípadě i tenkými klínky či plátky citronu a mikrobylinkami či klíčky.

NĚCO NAVÍC
Chlebíčky můžete vylepšit přidáním lístku salátu pod krevety (díky tomu se pečivo nerozmočí). Stejně tak lze přidat i vejce nakrájené na plátky. Nebo pečivo jen namažte máslem a lehce osolte, třeba himálajskou nebo uzenou solí. Směs krevet, majonézy a zakysané smetany nebo crème fraîche můžete dochutit i tabascem, křenem či brandy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč