Krevetové chlebíčky ozdobené lososvým kaviárem budou hitem každého večírku. Jsou noblesní, lahodné a velmi efektní. Chcete-li jim dodat šmrnc a další chuť, použijte k ozdobení česnekové klíčky.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte krevety, šalotku, kopr, citronovou kůru a šťávu, zakysanou smetanu, majonézu a dijonskou hořčici. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte do chladničky až do doby podávání.
Podávejte na trojúhelníčkách z chleba. Ozdobte kaviárem, koprem, popřípadě i tenkými klínky či plátky citronu a mikrobylinkami či klíčky.
NĚCO NAVÍC
Chlebíčky můžete vylepšit přidáním lístku salátu pod krevety (díky tomu se pečivo nerozmočí). Stejně tak lze přidat i vejce nakrájené na plátky. Nebo pečivo jen namažte máslem a lehce osolte, třeba himálajskou nebo uzenou solí. Směs krevet, majonézy a zakysané smetany nebo crème fraîche můžete dochutit i tabascem, křenem či brandy.