Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Nádherný luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Stačí je doplnit jednou speciální.

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 400 g ječných krup
    • 350 ml šťávy z červené řepy
    • 750 ml zeleninového vývaru nebo vody

    NA SALÁT

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 10 růžičkových kapustiček, rozebraných na lístky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g rukoly
    • 50 g polníčku
    • 1 černá ředkev, vydrhnutá, zbavená nepravidelností skrývajících špínu a nakrájená na tenká kolečka
    • 8 kumkvatů, nakrájených na tenká kolečka i s kůrou
    • 3–4 hrsti hoblin parmazánu

    NA ZÁLIVKU

    • 80 ml olivového oleje
    • 80 ml balzamikového octa
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 2 lžíce medu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Kroupy propláchněte a vařte v řepné šťávě a vývaru či vodě na středním ohni asi 30 minut od chvíle, kdy směs dosáhne varu, aby se veškerá tekutina vstřebala a kroupy změkly. Pak odstavte a nechte 5 minut stát. Přesuňte do mísy a nechte trochu zchladnout.

2 Ve šroubovací sklenici protřepejte všechny přísady na zálivku, aby vznikla emulze. Můžete je také prošlehat v misce metličkou. Odložte.

3 Na salát rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni olej, vsypte kapustičky rozebrané na lístky, osolte a opepřete. Opékejte asi 20 sekund a potom odstavte.

4 Na salát promíchejte kroupy s rukolou a polníčkem. Rozdělte na talíře. Doplňte ředkví, kumkvaty, parmazánem a kapustičkovými lístky. Podávejte se zálivkou zvlášť v omáčníku nebo misce či džbánku (nebo v jednoporcových nádobkách).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Korejská hovězí polévka s černou ředkví a domácí kimči

Bramborový salát s černou ředkví

Královna zimních záhonů

Přidat komentář