0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1982 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 138 g
Tuky 106 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherný luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Stačí je doplnit jednou speciální.

Suroviny

ječné kroupy 400 g
300 ml
štáva z červené řepy
vývar zeleninový 750 ml
nebo voda
Na salát
olivový olej 1 PL
rozebraných na lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček 50 g
vydrhnutá a nakrájená na tenká kolečka
8 ks
kumkvat nakrájený na tenká kolečka i s kůrou
parmazán 3 hrsti
hobliny
Na zálivku
olivový olej 80 ml
balzamikový ocet 80 ml
hořčice dijonská 1 PL
med 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Kroupy propláchněte a vařte v řepné šťávě a vývaru či vodě na středním ohni asi 30 minut od chvíle, kdy směs dosáhne varu, aby se veškerá tekutina vstřebala a kroupy změkly. Pak odstavte a nechte 5 minut stát. Přesuňte do mísy a nechte trochu zchladnout.

2

Ve šroubovací sklenici protřepejte všechny přísady na zálivku, aby vznikla emulze. Můžete je také prošlehat v misce metličkou. Odložte.

3

Na salát rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni olej, vsypte kapustičky rozebrané na lístky, osolte a opepřete. Opékejte asi 20 sekund a potom odstavte.

4

Na salát promíchejte kroupy s rukolou a polníčkem. Rozdělte na talíře. Doplňte ředkví, kumkvaty, parmazánem a kapustičkovými lístky. Podávejte se zálivkou zvlášť v omáčníku nebo misce či džbánku (nebo v jednoporcových nádobkách).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč