Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1982 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 138 g
Tuky 106 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nádherný luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Stačí je doplnit jednou speciální.

Suroviny

ječné kroupy 400 g
300 ml
štáva z červené řepy
vývar zeleninový 750 ml
lze nahradit vodou
Na salát
olivový olej 1 PL
růžičková kapusta 10 ks
rozebraných na lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček 50 g
rukola 50 g
černá ředkev 1 ks
vydrhnutá, zbavená nepravidelností skrývajících špínu a nakrájená na tenká kolečka
8 ks
kumkvat nakrájených na tenká kolečka i s kůrou
parmazán 3 hrsti
hobliny
Na zálivku
olivový olej 80 ml
balzamikový ocet 80 ml
hořčice dijonská 1 PL
med 2 PL

1 Kroupy propláchněte a vařte v řepné šťávě a vývaru či vodě na středním ohni asi 30 minut od chvíle, kdy směs dosáhne varu, aby se veškerá tekutina vstřebala a kroupy změkly. Pak odstavte a nechte 5 minut stát. Přesuňte do mísy a nechte trochu zchladnout.

2 Ve šroubovací sklenici protřepejte všechny přísady na zálivku, aby vznikla emulze. Můžete je také prošlehat v misce metličkou. Odložte.

3 Na salát rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni olej, vsypte kapustičky rozebrané na lístky, osolte a opepřete. Opékejte asi 20 sekund a potom odstavte.

4 Na salát promíchejte kroupy s rukolou a polníčkem. Rozdělte na talíře. Doplňte ředkví, kumkvaty, parmazánem a kapustičkovými lístky. Podávejte se zálivkou zvlášť v omáčníku nebo misce či džbánku (nebo v jednoporcových nádobkách).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit