Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1982 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 138 g
Tuky 106 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherný luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Stačí je doplnit jednou speciální.

Suroviny

ječné kroupy 400 g
300 ml
štáva z červené řepy
vývar zeleninový 750 ml
nebo voda
Na salát
olivový olej 1 PL
rozebraných na lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček 50 g
vydrhnutá a nakrájená na tenká kolečka
8 ks
kumkvat nakrájený na tenká kolečka i s kůrou
parmazán 3 hrsti
hobliny
Na zálivku
olivový olej 80 ml
balzamikový ocet 80 ml
hořčice dijonská 1 PL
med 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Kroupy propláchněte a vařte v řepné šťávě a vývaru či vodě na středním ohni asi 30 minut od chvíle, kdy směs dosáhne varu, aby se veškerá tekutina vstřebala a kroupy změkly. Pak odstavte a nechte 5 minut stát. Přesuňte do mísy a nechte trochu zchladnout.

2

Ve šroubovací sklenici protřepejte všechny přísady na zálivku, aby vznikla emulze. Můžete je také prošlehat v misce metličkou. Odložte.

3

Na salát rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni olej, vsypte kapustičky rozebrané na lístky, osolte a opepřete. Opékejte asi 20 sekund a potom odstavte.

4

Na salát promíchejte kroupy s rukolou a polníčkem. Rozdělte na talíře. Doplňte ředkví, kumkvaty, parmazánem a kapustičkovými lístky. Podávejte se zálivkou zvlášť v omáčníku nebo misce či džbánku (nebo v jednoporcových nádobkách).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín