Řízně zdravá alternativa...
Suroviny
1 Brambory uvařte doměkka (jdou snadno propíchnout ostrým nožem) v osolené vodě nebo v páře, sceďte je, nechte mírně zchladnout. Podle potřeby je oloupejte a nakrájejte na kostky nebo na kousky velikosti sousta.
2 Během vaření brambor nastrouhejte ředkev nahrubo a odstraňte hnědavé kousky. Nasypte ji do mísy, osolte, promíchejte a odložte, než se dovaří brambory.
3 Oloupejte opečený česnek a nakrájejte ho nadrobno, nasypte ho k ředkvi, přidejte ocet, med a olivový olej, okořeňte paprikou a promíchejte. Vsypte ještě teplé nakrájené brambory, přidejte jarní cibulku a petrželku. Podle chuti opepřete (nutné to není) a promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Salát podávejte posypaný ořechy. Vydrží v chladničce do druhého dne.