Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s černou ředkví

Řízně zdravá alternativa...

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Salát

Ingredience

    • 500 g drobných salátových brambor (varný typ A, např. odrůdy Princess, Annabelle, Rosara či Dali, mohou být i rohlíčky), vydrhnutých
    • mořská sůl
    • cca 250 g pevné černé ředkve, vydrhnuté a zbavené nepravidelností, které mohou skrývat špínu, jinak není třeba ji loupat
    • 1 stroužek česneku, neoloupaný a nasucho opečený v pánvičce
    • 2 lžičky jemného jablečného octa
    • pár kapek medu
    • 4 lžičky panenského olivového oleje
    • 1 lžička mleté uzené papriky (nebo podle chuti i více)
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
    • pár snítek hladkolisté petrželky, lístky nakrájené nahrubo
    • čerstvě mletý pepř (nemusí být)
    • 2 hrsti jader vlašských ořechů, podle chuti opražených

Příprava jídla

1 Brambory uvařte doměkka (jdou snadno propíchnout ostrým nožem) v osolené vodě nebo v páře, sceďte je, nechte mírně zchladnout. Podle potřeby je oloupejte a nakrájejte na kostky nebo na kousky velikosti sousta.

2 Během vaření brambor nastrouhejte ředkev nahrubo a odstraňte hnědavé kousky. Nasypte ji do mísy, osolte, promíchejte a odložte, než se dovaří brambory.

3 Oloupejte opečený česnek a nakrájejte ho nadrobno, nasypte ho k ředkvi, přidejte ocet, med a olivový olej, okořeňte paprikou a promíchejte. Vsypte ještě teplé nakrájené brambory, přidejte jarní cibulku a petrželku. Podle chuti opepřete (nutné to není) a promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Salát podávejte posypaný ořechy. Vydrží v chladničce do druhého dne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Korejská hovězí polévka s černou ředkví a domácí kimči

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Přidat komentář