0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 128 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízně zdravá alternativa...

Suroviny

brambory 500 g
drobné, (varný typ A, např. odrůdy Princess, Annabelle, Rosara či Dali, mohou být i rohlíčky), vydrhnuté
sůl mořská
černá ředkev 250 g
cca, pevná, vydrhnuteá a zbavená nepravidelností, které mohou skrývat špínu, jinak není třeba ji loupat
česnek 1 stroužek
neoloupaný a nasucho opečený v pánvičce
2 ČL
jemný ječný ocet
med
olivový olej extra panenský 4 ČL
paprika uzená 1 ČL
(nebo podle chuti i více)
jarní cibulka 3 ks
nakrájené na tenká kolečka
petrželka snítek
ístky nakrájené nahrubo
pepř
čerstvě mletý, (nemusí být)
vlašské ořechy 2 hrsti
jádra, dle chuti opražených

1 Brambory uvařte doměkka (jdou snadno propíchnout ostrým nožem) v osolené vodě nebo v páře, sceďte je, nechte mírně zchladnout. Podle potřeby je oloupejte a nakrájejte na kostky nebo na kousky velikosti sousta.

2 Během vaření brambor nastrouhejte ředkev nahrubo a odstraňte hnědavé kousky. Nasypte ji do mísy, osolte, promíchejte a odložte, než se dovaří brambory.

3 Oloupejte opečený česnek a nakrájejte ho nadrobno, nasypte ho k ředkvi, přidejte ocet, med a olivový olej, okořeňte paprikou a promíchejte. Vsypte ještě teplé nakrájené brambory, přidejte jarní cibulku a petrželku. Podle chuti opepřete (nutné to není) a promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Salát podávejte posypaný ořechy. Vydrží v chladničce do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit