Řízně zdravá alternativa...
Suroviny
Postup
Brambory uvařte doměkka (jdou snadno propíchnout ostrým nožem) v osolené vodě nebo v páře, sceďte je, nechte mírně zchladnout. Podle potřeby je oloupejte a nakrájejte na kostky nebo na kousky velikosti sousta.
Během vaření brambor nastrouhejte ředkev nahrubo a odstraňte hnědavé kousky. Nasypte ji do mísy, osolte, promíchejte a odložte, než se dovaří brambory.
Oloupejte opečený česnek a nakrájejte ho nadrobno, nasypte ho k ředkvi, přidejte ocet, med a olivový olej, okořeňte paprikou a promíchejte. Vsypte ještě teplé nakrájené brambory, přidejte jarní cibulku a petrželku. Podle chuti opepřete (nutné to není) a promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Salát podávejte posypaný ořechy. Vydrží v chladničce do druhého dne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )