0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na 30 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1607 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 89 g
Tuky 114 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky, které osloví milovníky výrazných chutí.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 110 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kajenský pepř 0.5 ČL
krupicový cukr 1 ČL
máslo 80 g
studené, na kostičky
ančovičky (konzerva) 30 g
okapané, nadrobno
čedar 50 g
najemno
piniové oříšky 50 g
nahrubo

1 Pomocí metličky v mouce dobře promíchejte prášek do pečiva, kajenský pepř a cukr. Vmíchejte kostičky másla a prsty rychle zpracujte na hrubší drobenku. Přidejte nasekané ančovičky, čedar a pinie a dobře zapracujte, aby se kousky ančoviček i pinií rovnoměrně rozprostřely do celého těsta. Přidejte lžíci ledové vody (nebo i více, pokud je potřeba) a spojte do soudržného těsta. Těsto dejte vychladit do lednice na 30 minut. Pak je rozválejte na sílu asi 5mm a rozválené dejte ještě na 10 minut do mrazáku.

2 Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C. Formičkou na linecké cukroví vykrájejte kolečka s prázdnými středy. Přemístěte na plech a pečte v troubě 20–25 minut, dokud sušenky nezačnou od krajů zlátnout. Vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit