Sušenky, které osloví milovníky výrazných chutí.
Suroviny
Postup
Pomocí metličky v mouce dobře promíchejte prášek do pečiva, kajenský pepř a cukr. Vmíchejte kostičky másla a prsty rychle zpracujte na hrubší drobenku. Přidejte nasekané ančovičky, čedar a pinie a dobře zapracujte, aby se kousky ančoviček i pinií rovnoměrně rozprostřely do celého těsta. Přidejte lžíci ledové vody (nebo i více, pokud je potřeba) a spojte do soudržného těsta. Těsto dejte vychladit do lednice na 30 minut. Pak je rozválejte na sílu asi 5mm a rozválené dejte ještě na 10 minut do mrazáku.
Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C. Formičkou na linecké cukroví vykrájejte kolečka s prázdnými středy. Přemístěte na plech a pečte v troubě 20–25 minut, dokud sušenky nezačnou od krajů zlátnout. Vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan s Apetitem: Recepty na nejlepší pohoštění na party(12 receptů )
- Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?(13 receptů )