Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky
Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 30 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1607 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 89 g
Tuky 114 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky, které osloví milovníky výrazných chutí.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kajenský pepř ½ ČL
studené, na kostičky
ančovičky (konzerva) 30 g
okapané, nadrobno
najemno
piniové oříšky 50 g
nahrubo

Postup

1

Pomocí metličky v mouce dobře promíchejte prášek do pečiva, kajenský pepř a cukr. Vmíchejte kostičky másla a prsty rychle zpracujte na hrubší drobenku. Přidejte nasekané ančovičky, čedar a pinie a dobře zapracujte, aby se kousky ančoviček i pinií rovnoměrně rozprostřely do celého těsta. Přidejte lžíci ledové vody (nebo i více, pokud je potřeba) a spojte do soudržného těsta. Těsto dejte vychladit do lednice na 30 minut. Pak je rozválejte na sílu asi 5mm a rozválené dejte ještě na 10 minut do mrazáku.

2

Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C. Formičkou na linecké cukroví vykrájejte kolečka s prázdnými středy. Přemístěte na plech a pečte v troubě 20–25 minut, dokud sušenky nezačnou od krajů zlátnout. Vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...