0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 30 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1607 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 89 g
Tuky 114 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky, které osloví milovníky výrazných chutí.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 110 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kajenský pepř ½ ČL
krupicový cukr 1 ČL
máslo 80 g
studené, na kostičky
ančovičky (konzerva) 30 g
okapané, nadrobno
najemno
piniové oříšky 50 g
nahrubo

1 Pomocí metličky v mouce dobře promíchejte prášek do pečiva, kajenský pepř a cukr. Vmíchejte kostičky másla a prsty rychle zpracujte na hrubší drobenku. Přidejte nasekané ančovičky, čedar a pinie a dobře zapracujte, aby se kousky ančoviček i pinií rovnoměrně rozprostřely do celého těsta. Přidejte lžíci ledové vody (nebo i více, pokud je potřeba) a spojte do soudržného těsta. Těsto dejte vychladit do lednice na 30 minut. Pak je rozválejte na sílu asi 5mm a rozválené dejte ještě na 10 minut do mrazáku.

2 Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C. Formičkou na linecké cukroví vykrájejte kolečka s prázdnými středy. Přemístěte na plech a pečte v troubě 20–25 minut, dokud sušenky nezačnou od krajů zlátnout. Vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč