Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomazánka z červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 62 g
Tuky 92 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánky jsou nesmrtelným večírkovým evergreenem, ale můžete jim vtisknout moderní šarm, když majonézu a salámy nahradíte zeleninou – podmínkou je ale samozřejmě dokonalé ochucení! Vyzkoušejte pomazánku z červené řepy a dodejte barvu vašemu pohoštění.

Suroviny

malá, lze nahradit 1 velkou
česnek 4 stroužky
neoloupané
květák 4 hrnky
růžičky uvařené v páře
olivový olej extra panenský 4 PL
kůra a šťáva
kmín ½ ČL
drcený
sůl mořská
dle chuti
pepř
čerstvě mletý, dle chuti
piniové oříšky
na ozdobení
sezamová semínka
černá, na ozdobení
koriandr čerstvý
nasekaný, na ozdobení
K podávání
řapíkatý celer
nakrájený
nakrájená
nakrájená
ředkvičky
nakrájené
tyčinky
italské grissini
kukuřičná, upečeneá v troubě nebo na pánvi dokřupava

Postup

1

Troubu předehřejte na 210 °C. Řepu společně s česnekem zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu, dokud není řepa měkká. Nechte zchladnout.

2

Vychladlou řepu oloupejte a dejte do nádoby robotu, přidejte k ní pečený česnek, květák, olivový olej, tahini, citronovou šťávu (trošku si nechte na závěrečné ozdobení) a kmín a mixujte dohladka, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.

3

Misku s pomazánkou ozdobte citronovou kůrou, piniemi, sezamovými semínky a koriandrovými lístky a servírujte se zeleninovými špalíčky, italskými tyčinkami a opečenými tortillami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...