0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 62 g
Tuky 92 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomazánky jsou nesmrtelným večírkovým evergreenem, ale můžete jim vtisknout moderní šarm, když majonézu a salámy nahradíte zeleninou – podmínkou je ale samozřejmě dokonalé ochucení!

Suroviny

malá, lze nahradit 1 velkou
česnek 4 stroužky
neoloupané
květák 4 hrnky
růžičky květáku uvařené v páře
olivový olej extra panenský 4 PL
tahini 4 PL
kůra a šťáva
kmín ½ ČL
drcený
sůl mořská
dle chuti
pepř
čerstvě mletý, dle chuti
piniové oříšky
na ozdobení
sezamová semínka
černá, na ozdobení
koriandr čerstvý
nasekaný, na ozdobení
K podávání
řapíkatý celer
nakrájený
nakrájená
nakrájená
ředkvičky
nakrájené
tyčinky
italské grissini
tortilla
kukuřičná, upečeneá v troubě nebo na pánvi dokřupava

1 Troubu předehřejte na 210°C. Řepu společně s česnekem zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu, dokud není řepa měkká. Nechte zchladnout.

2 Vychladlou řepu oloupejte a dejte do nádoby robotu, přidejte k ní pečený česnek, květák, olivový olej, tahini, citronovou šťávu (trošku si nechte na závěrečné ozdobení) a kmín a mixujte dohladka, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.

3 Misku s pomazánkou ozdobte citronovou kůrou, piniemi, sezamovými semínky a koriandrovými lístky a servírujte se zeleninovými špalíčky, italskými tyčinkami a opečenými tortillami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč