Pomazánky jsou nesmrtelným večírkovým evergreenem, ale můžete jim vtisknout moderní šarm, když majonézu a salámy nahradíte zeleninou – podmínkou je ale samozřejmě dokonalé ochucení! Vyzkoušejte pomazánku z červené řepy a dodejte barvu vašemu pohoštění.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 210 °C. Řepu společně s česnekem zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu, dokud není řepa měkká. Nechte zchladnout.
Vychladlou řepu oloupejte a dejte do nádoby robotu, přidejte k ní pečený česnek, květák, olivový olej, tahini, citronovou šťávu (trošku si nechte na závěrečné ozdobení) a kmín a mixujte dohladka, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Misku s pomazánkou ozdobte citronovou kůrou, piniemi, sezamovými semínky a koriandrovými lístky a servírujte se zeleninovými špalíčky, italskými tyčinkami a opečenými tortillami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan s Apetitem: Recepty na nejlepší pohoštění na party(12 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )