Rolky z ředkve daikon

Rolky z ředkve daikon

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 14–16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 68 g
Tuky 14 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept na křupavé rolky jsme si vypůjčili z blogu My New Roots.

Suroviny

1 ks
ředkev daikon
1 PL
šťáva ze zázvoru vymačkaná z nastrouhaného
rýžový ocet 1 PL
med 2 ČL
Na náplň
mražený hrášek 300 g
česnek 1 stroužek
nahrubo
3 PL
světlá pasta miso
15 g
lístky čerstvé máty
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová štáva 1 PL
citron 0.25 ks
nastrouhaná kůra
sůl
černá sezamová semínka cca 35g
výhonky hrášku na ozdobu

1 Ředkev oloupejte na stejnoměrně silné plátky, nejlépe na mandolíně, plátky by totiž měly být co nejtenčí, jinak nepůjdou rolovat. V misce smíchejte zázvorovou šťávu, ocet a med a do směsi dejte marinovat plátky ředkve.

2 Povařte pár minut hrášek, aby změkl, vyjměte a okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Pak vložte do mixéru, přidejte česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujte, dosolte podle potřeby. Sezam opražte nasucho na pánvi (dejte pozor, abyste jej nespálili) a odložte stranou.

3 Plátky ředkve vyjměte z marinády a každý plátek potřete hráškovým pyré. Část konce, který bude směřovat ven, nechte volný, aby náplň při rolování nevytekla. Posypejte sezamem, každý plátek zarolujte a zajistěte párátkem. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky. Zarolované plátky posypte zbytkem sezamu a ozdobte hráškovými výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit