Rolky z ředkve daikon

Rolky z ředkve daikon

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 14–16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 68 g
Tuky 14 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept na křupavé rolky jsme si vypůjčili z blogu My New Roots.

Suroviny

1 ks
ředkev daikon
1 PL
šťáva ze zázvoru vymačkaná z nastrouhaného
rýžový ocet 1 PL
med 2 ČL
Na náplň
mražený hrášek 300 g
česnek 1 stroužek
nahrubo
3 PL
světlá pasta miso
15 g
lístky čerstvé máty
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová štáva 1 PL
citron 0.25 ks
nastrouhaná kůra
sůl
černá sezamová semínka cca 35g
výhonky hrášku na ozdobu

1 Ředkev oloupejte na stejnoměrně silné plátky, nejlépe na mandolíně, plátky by totiž měly být co nejtenčí, jinak nepůjdou rolovat. V misce smíchejte zázvorovou šťávu, ocet a med a do směsi dejte marinovat plátky ředkve.

2 Povařte pár minut hrášek, aby změkl, vyjměte a okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Pak vložte do mixéru, přidejte česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujte, dosolte podle potřeby. Sezam opražte nasucho na pánvi (dejte pozor, abyste jej nespálili) a odložte stranou.

3 Plátky ředkve vyjměte z marinády a každý plátek potřete hráškovým pyré. Část konce, který bude směřovat ven, nechte volný, aby náplň při rolování nevytekla. Posypejte sezamem, každý plátek zarolujte a zajistěte párátkem. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky. Zarolované plátky posypte zbytkem sezamu a ozdobte hráškovými výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit