
Rolky z ředkve daikon
Geniální recept na křupavé rolky jsme si vypůjčili z blogu My New Roots.
Ingredience
- 1 ředkev daikon
- 1 lžíce vymačkané šťávy z nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky medu
- 300 g mraženého hrášku
- 1 stroužek česneku, nakrájený nahrubo
- 3 lžíce světlé pasty miso
- 15 g lístků čerstvé máty
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy + nastrouhaná kůra z 1/4 citronu
- sůl
- černá sezamová semínka (cca 35 g)
- výhonky hrášku na ozdobení
NA NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Ředkev oloupejte na stejnoměrně silné plátky, nejlépe na mandolíně, plátky by totiž měly být co nejtenčí, jinak nepůjdou rolovat. V misce smíchejte zázvorovou šťávu, ocet a med a do směsi dejte marinovat plátky ředkve.
2 Povařte pár minut hrášek, aby změkl, vyjměte a okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Pak vložte do mixéru, přidejte česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujte, dosolte podle potřeby. Sezam opražte nasucho na pánvi (dejte pozor, abyste jej nespálili) a odložte stranou.
3 Plátky ředkve vyjměte z marinády a každý plátek potřete hráškovým pyré. Část konce, který bude směřovat ven, nechte volný, aby náplň při rolování nevytekla. Posypejte sezamem, každý plátek zarolujte a zajistěte párátkem. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky. Zarolované plátky posypte zbytkem sezamu a ozdobte hráškovými výhonky.
Přidat komentář