Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rolky z ředkve daikon
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 14–16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 86 g
Tuky 37 g
Vláknina 143 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální recept na křupavé rolky jsme si vypůjčili z blogu My New Roots.

Suroviny

daikon
zázvor (čerstvý) 1 PL
vymačkaná šťáva
rýžový ocet 1 PL
med 2 ČL
Na náplň
mražený hrášek 300 g
česnek 1 stroužek
nahrubo
světlá
máta 15
lístků
olivový olej extra panenský 1 PL
z 1/4 citronu
sůl
sezamová semínka 35 g
černá
hráškové výhonky
na ozdobu

Postup

1

Ředkev oloupejte na stejnoměrně silné plátky, nejlépe na mandolíně, plátky by totiž měly být co nejtenčí, jinak nepůjdou rolovat. V misce smíchejte zázvorovou šťávu, ocet a med a do směsi dejte marinovat plátky ředkve.

2

Povařte pár minut hrášek, aby změkl, vyjměte a okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Pak vložte do mixéru, přidejte česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujte, dosolte podle potřeby. Sezam opražte nasucho na pánvi (dejte pozor, abyste jej nespálili) a odložte stranou.

3

Plátky ředkve vyjměte z marinády a každý plátek potřete hráškovým pyré. Část konce, který bude směřovat ven, nechte volný, aby náplň při rolování nevytekla. Posypejte sezamem, každý plátek zarolujte a zajistěte párátkem. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky. Zarolované plátky posypte zbytkem sezamu a ozdobte hráškovými výhonky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín