Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Batátové crostini s modrým sýrem
Batátové crostini s modrým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Batátové crostini s modrým sýrem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1578 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 116 g
Tuky 105 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když připravujete pohoštění na party, myslete na to, že by se pokrmy měly dát jíst jednou rukou, abyste v druhé mohli držet skleničku!

Suroviny

cca 7,5 cm v průměru, nakrájené na kolečka o síle asi 3 mm
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nadrobený
nejlépe půlky
rozmarýn 3 PL
lístky odrhnuté
med 5 PL
sůl vločková
na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 120°C a plechy vyložte pečicím papírem. Plátky batátů smíchejte v míse s olivovým olejem, aby se obalily v tuku. Rozmístěte je na plech v jedné vrstvě, osolte a dejte do trouby. Pečte asi 1 hodinu, dokud nejsou plátky křupavé, pak otočte na druhou stranu a pečte další hodinu. Výsledkem by měly být křupavé chipsy. Nechte vychladnout.

2

Každý chips ozdobte troškou sýra, navrch dejte ořech. Posypte lístky rozmarýnu, pokapejte medem a posypte vločkovou solí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín