Když připravujete pohoštění na party, myslete na to, že by se pokrmy měly dát jíst jednou rukou, abyste v druhé mohli držet skleničku!
Suroviny
batáty
2
ks
cca 7,5 cm v průměru, nakrájené na kolečka o síle asi 3 mm
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr s modrou plísní
125
g
nadrobený
vlašské ořechy
60
g
nejlépe půlky
rozmarýn
3
PL
lístky odrhnuté
med
5
PL
sůl vločková
na posypání
1 Předehřejte troubu na 120°C a plechy vyložte pečicím papírem. Plátky batátů smíchejte v míse s olivovým olejem, aby se obalily v tuku. Rozmístěte je na plech v jedné vrstvě, osolte a dejte do trouby. Pečte asi 1 hodinu, dokud nejsou plátky křupavé, pak otočte na druhou stranu a pečte další hodinu. Výsledkem by měly být křupavé chipsy. Nechte vychladnout.
2 Každý chips ozdobte troškou sýra, navrch dejte ořech. Posypte lístky rozmarýnu, pokapejte medem a posypte vločkovou solí.