Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2627 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 119 g
Tuky 187 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silvestr bez dobrot? Ani náhodou! Chcete-li mlsat bez výčitek, zkuste zeleninové pomazánky.

 

Související recepty

Suroviny

mrkev 1.5 kg
oloupané
cibule červená 0.5 ks
velká, na plátky
1 ks
chilli paprička jalapeño nadrobno
dýňová semínka 1 hrnek
+ na ozdobu
olivový olej 0.5 hrnku
petrželka hrst
nasekaná, + na ozdobu
kmín 1 PL
limetová šťáva 0.25 hrnku
sůl mořská 1 ČL
černá sezamová semínka na ozdobu
K podávání
řapíkatý celer
nakrájený
okurka
nakrájená
mrkev
nakrájená
ředkvičky
nakrájená
italské tyčinky grissini
kukuřičné tortilly upečené v troubě nebo na pánvi dokřupava

1 Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečicím papírem, na něj rozložte mrkve, plátky cibule, chilli papričku a pokapejte asi lžící olivového oleje. Rozhrňte po plechu tak, aby se suroviny vzájemně nedotýkaly. Cibulku a chilli papričku po 20 minutách vyjměte, mrkev obraťte a pečte ještě dalších 25–30 minut. Hotová je tehdy, když je téměř karamelizovaná a měkká.

2 V kuchyňském robotu zpracujte dýňová semínka, olivový olej a petrželku. Mixujte, dokud nebude mít směs krémovou konzistenci. Pak přidejte pečenou mrkev, cibuli, chilli papričku, kmín, limetovou šťávu a sůl. Mixujte dohladka.

3 Misku s pomazánkou ozdobte čerstvou petrželkou.

4 Servírujte se zeleninovými špalíčky, italskými tyčinkami a opečenými tortillami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit