Vejce nejsou zdaleka záležitostí jen snídaní. Přesvědčte se!
Postup
Brambory uvařte doměkka, slijte je a nechte dobře okapat.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, přidejte uvařené brambory a opékejte je, dokud nejsou po všech stranách pěkně zlaté a křupavé. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.
Do uvolněné pánve vložte slaninu a opečte ji dokřupava, vsypte chilli vločky a jarní cibulku, opékejte 2–3 minuty, pak do pánve vraťte brambory, promíchejte a nechte společně prohřát. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, obsah pánve osolte a opepřete.
Mezitím rozehřejte v jiné pánvi zbytek oleje a vyklepněte do ní vejce na volská oka. Jakmile jsou vejce hotová, na talíře nandejte brambory, navrch každé porce položte volské oko a posypte troškou chilli.
NĚCO NAVÍC
Místo slaniny můžete použít chorizo, případně i uzené maso. Spotřebovat můžete i zbylé pečené brambory. V takovém případě vynechte první dva kroky a brambory jen prohřejte s opečenou slaninou, cibulkou a chilli.