Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé brambory s vejci z bistra

Vejce nejsou zdaleka záležitostí jen snídaní. Přesvědčte se!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Brambory

Ingredience

    • 3 brambory, oloupané a nakrájené na větší kostky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 silné plátky slaniny, nakrájené najemno
    • špetka chilli vloček + trocha navíc na posypání
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na šikmá kolečka
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 4 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Brambory uvařte doměkka, slijte je a nechte dobře okapat.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, přidejte uvařené brambory a opékejte je, dokud nejsou po všech stranách pěkně zlaté a křupavé. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.

3 Do uvolněné pánve vložte slaninu a opečte ji dokřupava, vsypte chilli vločky a jarní cibulku, opékejte 2–3 minuty, pak do pánve vraťte brambory, promíchejte a nechte společně prohřát. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, obsah pánve osolte a opepřete.

4 Mezitím rozehřejte v jiné pánvi zbytek oleje a vyklepněte do ní vejce na volská oka. Jakmile jsou vejce hotová, na talíře nandejte brambory, navrch každé porce položte volské oko a posypte troškou chilli.

NĚCO NAVÍC
Místo slaniny můžete použít chorizo, případně i uzené maso. Spotřebovat můžete i zbylé pečené brambory. V takovém případě vynechte první dva kroky a brambory jen prohřejte s opečenou slaninou, cibulkou a chilli.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pilaf s kuřetem a špenátem

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Masala kari s panýrem

REKLAMA

Přidat komentář