0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé brambory s vejci z bistra

Křupavé brambory s vejci z bistra
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Křupavé brambory s vejci z bistra

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 77 g
Tuky 132 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce nejsou zdaleka záležitostí jen snídaní. Přesvědčte se!

Suroviny

brambory 3 ks
oloupané, na větší kostky
olivový olej 2 PL
slanina 4 plátky
silné, najemno
chilli sušené špetka
vločky + trocha na posypání
jarní cibulka 4 ks
na šikmá kolečka
petrželka hrst
nasekaná
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory uvařte doměkka, slijte je a nechte dobře okapat.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, přidejte uvařené brambory a opékejte je, dokud nejsou po všech stranách pěkně zlaté a křupavé. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.

3 Do uvolněné pánve vložte slaninu a opečte ji dokřupava, vsypte chilli vločky a jarní cibulku, opékejte 2–3 minuty, pak do pánve vraťte brambory, promíchejte a nechte společně prohřát. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, obsah pánve osolte a opepřete.

4 Mezitím rozehřejte v jiné pánvi zbytek oleje a vyklepněte do ní vejce na volská oka. Jakmile jsou vejce hotová, na talíře nandejte brambory, navrch každé porce položte volské oko a posypte troškou chilli.

NĚCO NAVÍC
Místo slaniny můžete použít chorizo, případně i uzené maso. Spotřebovat můžete i zbylé pečené brambory. V takovém případě vynechte první dva kroky a brambory jen prohřejte s opečenou slaninou, cibulkou a chilli.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč