0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé brambory s vejci z bistra

Křupavé brambory s vejci z bistra

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 77 g
Tuky 132 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce nejsou zdaleka záležitostí jen snídaní. Přesvědčte se!

Suroviny

brambory 3 ks
oloupané, na větší kostky
olivový olej 2 PL
slanina 4 plátek
silné, najemno
chilli sušené špetka
+ trocha na posypání
jarní cibulka 4 ks
na šikmá kolečka
petrželka hrst
nasekaná
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory uvařte doměkka, slijte je a nechte dobře okapat.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, přidejte uvařené brambory a opékejte je, dokud nejsou po všech stranách pěkně zlaté a křupavé. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.

3 Do uvolněné pánve vložte slaninu a opečte ji dokřupava, vsypte chilli vločky a jarní cibulku, opékejte 2–3 minuty, pak do pánve vraťte brambory, promíchejte a nechte společně prohřát. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku, obsah pánve osolte a opepřete.

4 Mezitím rozehřejte v jiné pánvi zbytek oleje a vyklepněte do ní vejce na volská oka. Jakmile jsou vejce hotová, na talíře nandejte brambory, navrch každé porce položte volské oko a posypte troškou chilli.

NĚCO NAVÍC
Místo slaniny můžete použít chorizo, případně i uzené maso. Spotřebovat můžete i zbylé pečené brambory. V takovém případě vynechte první dva kroky a brambory jen prohřejte s opečenou slaninou, cibulkou a chilli.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit