Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé kuře v mandlích

Křupavé kuře v mandlích

5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1258 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 7 g
Tuky 74 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr s modrou plísní a petrželka dodají kuřecím řízkům vůni, mandle zase křupavost. Získáte večeři jako z vyhlášené restaurace.

Suroviny

rozdrobený
olivový olej 1 PL
nahrubo posekané
petrželka 2 PL
posekaná
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte troubu na 190 °C. V každém řízku udělejte nožem co největší kapsu a naplňte ji čtvrtinou sýra. Je lepší každý řízek sepnout párátkem, aby roztavený sýr nevytékal. Potřete olejem, okořeňte a vložte do mělké zapékací mísy.

2

Smíchejte mandle s petrželkou a směs pečlivě přitiskněte na maso. Zapékejte nezakryté asi dvacet minut, až řízky zezlátnou a pěkně se propečou.

3

Podávejte s hranolky a salsou.

Salsa
1 cibuli a 2 rajčata (mohou být oloupaná) nasekejte nadrobno a přidejte najemno nasekanou chilli papričku. Osolte, zakápněte vinným octem nebo šťávou z limety, podle potřeby zřeďte trochou převařené vody. Chcete-li, přidejte nasekanou nať koriandru; vše zakapejte kvalitním olejem.

Komentáře

09.10.2009 14:06
Jídlo je velice jednoduché a dobré, sýr dodá masu zajímavou chuť a mandle jsou opravdu krásně křupavé. Hlavně se maso v troubě nevysušilo a bylo štavnaté. Kombinace s hranolkama a salsou je také výborná.

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...