Sýr s modrou plísní a petrželka dodají kuřecím řízkům vůni, mandle zase křupavost. Získáte večeři jako z vyhlášené restaurace.
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 190 °C. V každém řízku udělejte nožem co největší kapsu a naplňte ji čtvrtinou sýra. Je lepší každý řízek sepnout párátkem, aby roztavený sýr nevytékal. Potřete olejem, okořeňte a vložte do mělké zapékací mísy.
Smíchejte mandle s petrželkou a směs pečlivě přitiskněte na maso. Zapékejte nezakryté asi dvacet minut, až řízky zezlátnou a pěkně se propečou.
Podávejte s hranolky a salsou.
Salsa
1 cibuli a 2 rajčata (mohou být oloupaná) nasekejte nadrobno a přidejte najemno nasekanou chilli papričku. Osolte, zakápněte vinným octem nebo šťávou z limety, podle potřeby zřeďte trochou převařené vody. Chcete-li, přidejte nasekanou nať koriandru; vše zakapejte kvalitním olejem.
Komentáře