Křupavé kuře v mandlích

Křupavé kuře v mandlích

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1258 kcal
Bílkoviny 125 g
Cukr 7 g
Tuky 74 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sýr s modrou plísní a petrželka dodají kuřecím řízkům vůni, mandle zase křupavost. Získáte večeři jako z vyhlášené restaurace.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
sýr s modrou plísní 100 g
rozdrobený
olivový olej 1 PL
mandle 50 g
nahrubo posekané
petrželka 2 PL
posekaná
sůl
pepř

1Rozpalte troubu na 190 °C. V každém řízku udělejte nožem co největší kapsu a naplňte ji čtvrtinou sýra. Je lepší každý řízek sepnout párátkem, aby roztavený sýr nevytékal. Potřete olejem, okořeňte a vložte do mělké zapékací mísy.

2Smíchejte mandle s petrželkou a směs pečlivě přitiskněte na maso. Zapékejte nezakryté asi dvacet minut, až řízky zezlátnou a pěkně se propečou.

3Podávejte s hranolky a salsou.

Salsa
1 cibuli a 2 rajčata (mohou být oloupaná) nasekejte nadrobno a přidejte najemno nasekanou chilli papričku. Osolte, zakápněte vinným octem nebo šťávou z limety, podle potřeby zřeďte trochou převařené vody. Chcete-li, přidejte nasekanou nať koriandru; vše zakapejte kvalitním olejem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit