Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v tempuře na exotickém salátku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 16

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1023 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 46 g
Tuky 41 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotická chuťovka na party. Salát z manga a klíčků skvěle odlehčí smažené kuřecí kousky.

Suroviny

těstíčko na tempuru viz Něco navíc
chilli sušené 1 ČL
olej
na smažení
mango 1 ks
zralé, oloupané, nakrájené
nastrouhaná
limeta ½ ks
kokosový krém 200 g

Postup

1

Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu a v kastrůlku ji smíchejte s kokosovým krémem. Chvíli povařte, aby zálivka zhoustla, pak ji nechte zchladnout.

2

Smíchejte mango s ředkví a mungo klíčky a ochuťte připravenou zálivkou.

3

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, promíchejte s chilli, namáčejte do tempurového těstíčka a kousky postupně smažte v horkém oleji. Podávejte se salátkem.

NĚCO NAVÍC
Hotové těsto na tempuru prodává např. Marks & Spencer; domácí vyrobíte ze 150 g kukuřičného škrobu, špetky kypřicího prášku, 75 g hladké mouky a 300 ml vychlazené sodovky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...