Kuře v tempuře na exotickém salátku

Kuře v tempuře na exotickém salátku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 16

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1023 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 46 g
Tuky 41 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Exotická chuťovka na party. Salát z manga a klíčků skvěle odlehčí smažené kuřecí kousky.

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
těstíčko na tempuru viz Něco navíc
chilli sušené 1 ČL
olej
na smažení
mango 1 ks
zralé, oloupané, nakrájené
200 g
klíčky mungo
bílá ředkev 200 g
nastrouhaná
limeta 0.5 ks
pomeranč 1 ks
kokosový krém 200 g
1

Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu a v kastrůlku ji smíchejte s kokosovým krémem. Chvíli povařte, aby zálivka zhoustla, pak ji nechte zchladnout.

2 Smíchejte mango s ředkví a mungo klíčky a ochuťte připravenou zálivkou.

3

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, promíchejte s chilli, namáčejte do tempurového těstíčka a kousky postupně smažte v horkém oleji. Podávejte se salátkem.

NĚCO NAVÍC
Hotové těsto na tempuru prodává např. Marks & Spencer; domácí vyrobíte ze 150 g kukuřičného škrobu, špetky kypřicího prášku, 75 g hladké mouky a 300 ml vychlazené sodovky

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit