Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v olivovo-sýrové krustě

Kuře v olivovo-sýrové krustě

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 125 g
Tuky 63 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní kuřecí řízek se zeleninovým salátem = skvělý letní oběd nebo večeře

Suroviny

strouhanka 150 g
čerstvá, smíchaná se 150 g čedaru
petrželka hrst
nasekaná
nasekané
drcená
osolené
plus dvě rozšlehaná vejce na obalování
olivový olej 4 PL
na opékání plus do salátu
oválná, pokrájená na plátky
150 g
fozolky zelené, blanšírované
sůl mořská

Postup

1

Strouhanku s čedarem smíchejte s petrželkou, olivami a chilli. Řízky obalte v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi na oleji opečte maso 3-4 minuty z každé strany dozlatova a podávejte se salátem z rajčat, fazolek, oleje, citronové šťávy a špetky soli.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...