Luxusní kuřecí řízek se zeleninovým salátem = skvělý letní oběd nebo večeře
Suroviny
strouhanka
150
g
čerstvá, smíchaná se 150 g čedaru
petrželka
hrst
nasekaná
olivy černé
1
PL
nasekané
chilli paprička
1
ČL
drcená
kuřecí prsa
4
ks
osolené
plus dvě rozšlehaná vejce na obalování
olivový olej
4
PL
na opékání plus do salátu
rajče
2
ks
oválná, pokrájená na plátky
150
g
fozolky zelené, blanšírované
citronová šťáva
1
ČL
sůl mořská
Postup
1
Strouhanku s čedarem smíchejte s petrželkou, olivami a chilli. Řízky obalte v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi na oleji opečte maso 3-4 minuty z každé strany dozlatova a podávejte se salátem z rajčat, fazolek, oleje, citronové šťávy a špetky soli.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čedar: 6 skvělých receptů pro milovínky sýra(6 receptů )