0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1284 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 101 g
Tuky 59 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Středomořská chuť

Suroviny

polenta 2 PL
parmazán 2 PL
strouhaný
tymián 1 ČL
čerstvý, nasekaný
tymián 1
olivový olej 3 PL
rajčata cherry 6 ks
kuřecí prsa 2 ks
nejlépe s kůží
2 PL
tapenáda z černých oliv
1 V misce nebo na talíři smíchejte polentu, parmazán, nasekaný tymián a lžíci olivového oleje.
 
2 Troubu vyhřejte na 190°C. Do zapékací misky dejte rozpůlená cherry rajčátka a na ně položte kuřecí maso potřené tapenádou z oliv. Vše zasypejte směsí parmazánu a polenty, zastříkněte zbylými dvěma lžícemi olivového oleje a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
 
3 Podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

OLIVOVÁ TAPENÁDA 
Pokud nemáte hotovou tapenádu, připravte si vlastní: Umixujte stroužek česneku s 50 g černých oliv, dvěma filátky ančoviček a trochou olivového oleje. Podle chuti můžete přidat bazalku nebo oregano, osolit a opepřit.

Komentáře

Anonym

(opsáno z tištěné verze Apetita): předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit