Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Italské kuře

Italské kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1284 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 101 g
Tuky 59 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Středomořská chuť

Suroviny

polenta 2 PL
parmazán 2 PL
strouhaný
tymián 1 ČL
čerstvý, nasekaný
tymián 1
olivový olej 3 PL
rajčata cherry 6 ks
kuřecí prsa 2 ks
nejlépe s kůží
2 PL
tapenáda z černých oliv
1 V misce nebo na talíři smíchejte polentu, parmazán, nasekaný tymián a lžíci olivového oleje.
 
2 Troubu vyhřejte na 190°C. Do zapékací misky dejte rozpůlená cherry rajčátka a na ně položte kuřecí maso potřené tapenádou z oliv. Vše zasypejte směsí parmazánu a polenty, zastříkněte zbylými dvěma lžícemi olivového oleje a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
 
3 Podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

OLIVOVÁ TAPENÁDA 
Pokud nemáte hotovou tapenádu, připravte si vlastní: Umixujte stroužek česneku s 50 g černých oliv, dvěma filátky ančoviček a trochou olivového oleje. Podle chuti můžete přidat bazalku nebo oregano, osolit a opepřit.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/07, str.19

Anonym

(opsáno z tištěné verze Apetita): předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit