Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1284 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 101 g
Tuky 59 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Středomořská chuť

Suroviny

polenta 2 PL
strouhaný
tymián 1 ČL
čerstvý, nasekaný
tymián 1
olivový olej 3 PL
rajčata cherry 6 ks
nejlépe s kůží
2 PL
tapenáda z černých oliv

Postup

1
V misce nebo na talíři smíchejte polentu, parmazán, nasekaný tymián a lžíci olivového oleje.
2
Troubu vyhřejte na 190°C. Do zapékací misky dejte rozpůlená cherry rajčátka a na ně položte kuřecí maso potřené tapenádou z oliv. Vše zasypejte směsí parmazánu a polenty, zastříkněte zbylými dvěma lžícemi olivového oleje a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
3
Podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
OLIVOVÁ TAPENÁDA
Pokud nemáte hotovou tapenádu, připravte si vlastní: Umixujte stroužek česneku s 50g černých oliv, dvěma filátky ančoviček a trochou olivového oleje. Podle chuti můžete přidat bazalku nebo oregano, osolit a opepřit.

Komentáře

14.09.2007 08:41
(opsáno z tištěné verze Apetita): předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
14.09.2007 08:37
Recept se nachází v č.3/07, str.19

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...