Středomořská chuť
Suroviny
polenta
2
PL
parmazán
2
PL
strouhaný
tymián
1
ČL
čerstvý, nasekaný
tymián
1
olivový olej
3
PL
rajčata cherry
6
ks
kuřecí prsa
2
ks
nejlépe s kůží
2
PL
tapenáda z černých oliv
1 V misce nebo na talíři smíchejte polentu, parmazán, nasekaný tymián a lžíci olivového oleje.
2 Troubu vyhřejte na 190°C. Do zapékací misky dejte rozpůlená cherry rajčátka a na ně položte kuřecí maso potřené tapenádou z oliv. Vše zasypejte směsí parmazánu a polenty, zastříkněte zbylými dvěma lžícemi olivového oleje a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
3 Podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
OLIVOVÁ TAPENÁDA
Pokud nemáte hotovou tapenádu, připravte si vlastní: Umixujte stroužek česneku s 50 g černých oliv, dvěma filátky ančoviček a trochou olivového oleje. Podle chuti můžete přidat bazalku nebo oregano, osolit a opepřit.
Komentáře