0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2324 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 252 g
Tuky 126 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete vyzkoušet o fous zdravější recept, vyzkoušejte náš moučník z celozrnné mouky.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 130 g
třtinový cukr 1 PL
sůl ¼ ČL
máslo 4 PL
lze nahradit kokosovým olejem
Na náplň
na měsíčky
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná z biopomeranče
s medem
med 2 PL
2 PL
tmavý třtinový cukr
lískové oříšky ¼ hrnku
nasekané

1V robotu krátce promíchejte obě mouky, cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku. Pak přidejte 2–3 lžíce ledové vody – jednu po druhé a jen tolik, až se těsto začne spojovat. Těsto upěchujte do formy 13 x 28 cm a dejte na 30 minut chladit.

2Troubu předehřejte na 200 °C a předpékejte v ní korpus 20–25 minut, až okraje zezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout.

3Nektarinky zakapejte tequilou a promíchejte s pomerančovou kůrou. Oříšky smíchejte s cukrem. Zvyšte teplotu trouby na 220–240 °C. Na předpečené těsto rozetřete mascarpone s medem. Sceďte nektarinky a rozložte je na mascarpone. Nakonec posypte oříšky s cukrem. Pečte asi 5–8 minut, jen aby zkaramelizoval cukr na povrchu. Vyjměte a dejte do lednice vychladit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč