Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

3.9/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2324 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 252 g
Tuky 126 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete vyzkoušet o fous zdravější recept, vyzkoušejte náš moučník z celozrnné mouky.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 130 g
třtinový cukr 1 PL
sůl ¼ ČL
lze nahradit kokosovým olejem
Na náplň
na měsíčky
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná z biopomeranče
s medem
med 2 PL
2 PL
tmavý třtinový cukr
lískové oříšky ¼ hrnku
nasekané

Postup

1

V robotu krátce promíchejte obě mouky, cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku. Pak přidejte 2–3 lžíce ledové vody – jednu po druhé a jen tolik, až se těsto začne spojovat. Těsto upěchujte do formy 13 x 28 cm a dejte na 30 minut chladit.

2

Troubu předehřejte na 200 °C a předpékejte v ní korpus 20–25 minut, až okraje zezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout.

3

Nektarinky zakapejte tequilou a promíchejte s pomerančovou kůrou. Oříšky smíchejte s cukrem. Zvyšte teplotu trouby na 220–240 °C. Na předpečené těsto rozetřete mascarpone s medem. Sceďte nektarinky a rozložte je na mascarpone. Nakonec posypte oříšky s cukrem. Pečte asi 5–8 minut, jen aby zkaramelizoval cukr na povrchu. Vyjměte a dejte do lednice vychladit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...