Pokud chcete vyzkoušet o fous zdravější recept, vyzkoušejte náš moučník z celozrnné mouky.
Suroviny
Postup
V robotu krátce promíchejte obě mouky, cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku. Pak přidejte 2–3 lžíce ledové vody – jednu po druhé a jen tolik, až se těsto začne spojovat. Těsto upěchujte do formy 13 x 28 cm a dejte na 30 minut chladit.
Troubu předehřejte na 200 °C a předpékejte v ní korpus 20–25 minut, až okraje zezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout.
Nektarinky zakapejte tequilou a promíchejte s pomerančovou kůrou. Oříšky smíchejte s cukrem. Zvyšte teplotu trouby na 220–240 °C. Na předpečené těsto rozetřete mascarpone s medem. Sceďte nektarinky a rozložte je na mascarpone. Nakonec posypte oříšky s cukrem. Pečte asi 5–8 minut, jen aby zkaramelizoval cukr na povrchu. Vyjměte a dejte do lednice vychladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13 zdravých dezertů z celozrnné mouky(13 receptů )
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )