Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mac’n’cheese s dýní

Tohle děti milují!

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Těstoviny

Ingredience

    • 500 g dýně hokkaido (nebo máslové, oloupané), nakrájené na menší kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 400 g krátkých těstovin (rigatoni, penne)
    • 2 stroužky česneku, nadrobno
    • 380 ml mléka
    • 4 lžíce mascarpone
    • 150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
    • 100 g parmazánu, nastrouhaného
    • 1 lžíce odrhnutých lístků rozmarýnu, nasekaných najemno + celé snítky na ozdobu
    • máslo na vymazání formy
    • 120 g strouhanky panko

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 180°C. Kostky dýně osolte, opepřete a pokapejte olejem a dejte na plech péci, dokud dýně zcela nezměkne, trvá to asi 20 minut. Zatímco se peče dýně, uvařte těstoviny na skus a dejte stranou.

2 Upečenou dýni vyjměte a vložte do mixéru spolu s česnekem, mlékem a mascarpone a rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá, zřeďte ještě mlékem. Vlijte do mísy a smíchejte s nastrouhaným čedarem, polovinou parmazánu a nasekaným rozmarýnem.

3 Zapékací nádobu vymažte máslem a vsypte do ní těstoviny. Těstoviny zalijte dýňovo-sýrovou směsí. Strouhanku panko smíchejte se zbylým parmazánem a nasypte navrch. Dejte zapéct asi 25 minut, dokud omáčka nebublá a vršek není zlatý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá kuřecí polévka s gnocchi

Kuličky v rajčatové omáčce s piniemi

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

Blesková pizza

Dýně ve všech podobách aneb nejlepší dýňové recepty

Zapékané těstoviny

Jak děti naučit jíst více zeleniny?

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Přidat komentář