0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mac’n’cheese s dýní

Mac’n’cheese s dýní

4/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3619 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 396 g
Tuky 159 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle děti milují! Zapečené těstoviny jsou sázka na jistotu. Ale díky dýni jim do jídelníčku propašujete také poctivou porci zeleniny. 

Suroviny

dýně 500 g
hokkaido nebo máslová (oloupaná), nakrájená na menší kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
těstoviny 400 g
krátké – rigatoni, penne...
česnek 2 stroužky
nadrobno
mléko 380 ml
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
nastrouhaný
rozmarýn 1 PL
odrhnuté lístky nasekané najemno + celé snítky na ozdobu
máslo
na vymazání formy
strouhanka panko 120 g

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C. Kostky dýně osolte, opepřete a pokapejte olejem a dejte na plech péci, dokud dýně zcela nezměkne, trvá to asi 20 minut. Zatímco se peče dýně, uvařte těstoviny na skus a dejte stranou.

2

Upečenou dýni vyjměte a vložte do mixéru spolu s česnekem, mlékem a mascarpone a rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá, zřeďte ještě mlékem. Vlijte do mísy a smíchejte s nastrouhaným čedarem, polovinou parmazánu a nasekaným rozmarýnem.

3

Zapékací nádobu vymažte máslem a vsypte do ní těstoviny. Těstoviny zalijte dýňovo-sýrovou směsí. Strouhanku panko smíchejte se zbylým parmazánem a nasypte navrch. Dejte zapéct asi 25 minut, dokud omáčka nebublá a vršek není zlatý.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč