Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Blesková pizza

Snadná, křupavá a výborná!

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 pizzu o průměru cca 25 cm
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí těsta
PT15M
Pečení 0:15
Koláč

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 240 g hladké mouky + trochu na poprášení
    • 1 a 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 3/4 lžičky soli
    • 250 g hustého řeckého jogurtu
    • 2 lžíce olivového oleje

    NA OBLOŽENÍ

    • 200 g brokolice, rozebrané na růžičky
    • domácí omáčka na pizzu (viz Něco navíc)
    • 60 g strouhaného parmazánu
    • 100 g ricotty
    • 100 g mozzarelly, na kousky
    • uvařené, upečené nebo grilované kuřecí maso (lze vynechat)
    • hrst sušených rajčat naložených v oleji, okapaných

Příprava jídla

Troubu rozpalte na 220°C, společně s troubou nechte rozehřát i plech. Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte jogurt a olivový olej a uhněťte těsto. Nechte je 5–10 minut odpočinout. Poprašte moukou pracovní desku. Vyklopte na ni těsto a vyválejte (nebo pomoučněnýma rukama vytáhněte) placku. Přemístěte na pečicí papír.

2 Uvařte brokolici na skus a ihned zchlaďte ve studené vodě, aby si zachovala barvu. Nechte důkladně okapat. Těsto potřete omáčkou na pizzu, posypte třetinou parmazánu a navršte tu a tam malé kopečky z poloviny množství ricotty a poklaďte kousky z poloviny mozzarelly. Na sýry rozmístěte kuřecí maso, pokud máte, sušená rajčata a růžičky brokolice. Znovu poklaďte zbylou ricottou, parmazánem a mozzarellou. Pomocí pečicího papíru přesuňte placku na rozpálený plech a pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou okraje pizzy křupavé a sýry rozpuštěné.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku použijte konzervu loupaných rajčat, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžičku třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, sůl a trošku balzamikového octa podle chuti. Vše rozmixujte dohladka a uchovejte v ledničce, kde omáčka vydrží až pět dnů. Případně můžete zbytek omáčky zmrazit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá kuřecí polévka s gnocchi

Kuličky v rajčatové omáčce s piniemi

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

Mac’n’cheese s dýní

Do hodiny na stole

Vaříme dětem

Domácí pečení: Jak si poradit bez droždí

Jak děti naučit jíst více zeleniny?

REKLAMA

Přidat komentář