Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 85
Do 45 minut Velmi snadné Na 1 pizzu o průměru cca 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 189 g
Tuky 85 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když říkáme blesková pizza, myslíme tím, že do 45 min už můžete servírovat. Jogurtová pizza bez kynutí je snadná, rychlá, křupavá a výborná! Pro příště můžete zachovat pouze recept na těsto a ostatní ingredience si uzpůsobit podle své chuti a zásob.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

NA TĚSTO
+ trochu na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1,25 ČL
sůl ¾ ČL
olivový olej 2 PL
NA OBLOŽENÍ
rozebraná na růžičky
rajčatová omáčka hotová
na pizzu (viz Něco navíc)
strouhaný
ricotta 100 g
na kousky
uvařené, upečené nebo grilované (lze vynechat)
sušená rajčata 1 hrst
naložená v oleji, okapaná

Postup

1

Troubu rozpalte na 220 °C, společně s troubou nechte rozehřát i plech.

2

Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte jogurt a olivový olej a uhněťte těsto. Nechte je 5–10 minut odpočinout.

3

Poprašte moukou pracovní desku. Vyklopte na ni těsto a vyválejte (nebo pomoučněnýma rukama vytáhněte) placku. Přemístěte na pečicí papír.

4

Uvařte brokolici na skus a ihned zchlaďte ve studené vodě, aby si zachovala barvu. Nechte důkladně okapat.

5

Těsto potřete omáčkou na pizzu, posypte třetinou parmazánu a navršte tu a tam malé kopečky z poloviny množství ricotty a poklaďte kousky z poloviny mozzarelly. Na sýry rozmístěte kuřecí maso, pokud máte, sušená rajčata a růžičky brokolice. Znovu poklaďte zbylou ricottou, parmazánem a mozzarellou.

6

Pomocí pečicího papíru přesuňte placku na rozpálený plech a pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou okraje pizzy křupavé a sýry rozpuštěné.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku použijte konzervu loupaných rajčat, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžičku třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, sůl a trošku balzamikového octa podle chuti. Vše rozmixujte dohladka a uchovejte v ledničce, kde omáčka vydrží až pět dnů. Případně můžete zbytek omáčky zmrazit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín