Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blesková pizza

Blesková pizza

4.2/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 pizzu o průměru cca 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 189 g
Tuky 85 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná, křupavá a výborná!

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

NA TĚSTO
+ trochu na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1,25 ČL
sůl ¾ ČL
olivový olej 2 PL
NA OBLOŽENÍ
rozebraná na růžičky
domácí omáčka na pizzu (viz Něco navíc)
strouhaný
ricotta 100 g
na kousky
uvařené, upečené nebo grilované (lze vynechat)
sušená rajčata 1 hrst
naložená v oleji, okapaná

Postup

1

Troubu rozpalte na 220°C, společně s troubou nechte rozehřát i plech.

2

Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte jogurt a olivový olej a uhněťte těsto. Nechte je 5–10 minut odpočinout.

3

Poprašte moukou pracovní desku. Vyklopte na ni těsto a vyválejte (nebo pomoučněnýma rukama vytáhněte) placku. Přemístěte na pečicí papír.

4

Uvařte brokolici na skus a ihned zchlaďte ve studené vodě, aby si zachovala barvu. Nechte důkladně okapat.

5

Těsto potřete omáčkou na pizzu, posypte třetinou parmazánu a navršte tu a tam malé kopečky z poloviny množství ricotty a poklaďte kousky z poloviny mozzarelly. Na sýry rozmístěte kuřecí maso, pokud máte, sušená rajčata a růžičky brokolice. Znovu poklaďte zbylou ricottou, parmazánem a mozzarellou.

6

Pomocí pečicího papíru přesuňte placku na rozpálený plech a pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou okraje pizzy křupavé a sýry rozpuštěné.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku použijte konzervu loupaných rajčat, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžičku třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, sůl a trošku balzamikového octa podle chuti. Vše rozmixujte dohladka a uchovejte v ledničce, kde omáčka vydrží až pět dnů. Případně můžete zbytek omáčky zmrazit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč