Blesková pizza

Blesková pizza

3.6 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 pizzu o průměru cca 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 189 g
Tuky 85 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná, křupavá a výborná!

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 240 g
+ trochu na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1.25 ČL
sůl 0.75 ČL
jogurt řeckého typu 250 g
olivový olej 2 PL
NA OBLOŽENÍ
brokolice 200 g
rozebraná na růžičky
domácí omáčka na pizzu (viz Něco navíc)
parmazán 60 g
strouhaný
ricotta 100 g
mozzarella 100 g
na kousky
kuře
uvařené, upečené nebo grilované (lze vynechat)
sušená rajčata 1 hrst
naložená v oleji, okapaná

Troubu rozpalte na 220°C, společně s troubou nechte rozehřát i plech. Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem a solí. Přidejte jogurt a olivový olej a uhněťte těsto. Nechte je 5–10 minut odpočinout. Poprašte moukou pracovní desku. Vyklopte na ni těsto a vyválejte (nebo pomoučněnýma rukama vytáhněte) placku. Přemístěte na pečicí papír.

2 Uvařte brokolici na skus a ihned zchlaďte ve studené vodě, aby si zachovala barvu. Nechte důkladně okapat. Těsto potřete omáčkou na pizzu, posypte třetinou parmazánu a navršte tu a tam malé kopečky z poloviny množství ricotty a poklaďte kousky z poloviny mozzarelly. Na sýry rozmístěte kuřecí maso, pokud máte, sušená rajčata a růžičky brokolice. Znovu poklaďte zbylou ricottou, parmazánem a mozzarellou. Pomocí pečicího papíru přesuňte placku na rozpálený plech a pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou okraje pizzy křupavé a sýry rozpuštěné.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku použijte konzervu loupaných rajčat, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžičku třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, sůl a trošku balzamikového octa podle chuti. Vše rozmixujte dohladka a uchovejte v ledničce, kde omáčka vydrží až pět dnů. Případně můžete zbytek omáčky zmrazit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit