Lepší než kupované!
Suroviny
1 Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti. Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené. Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
2 Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký. Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory. Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů)