
Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem
Lepší než kupované!
Ingredience
- 600 g filetů z tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže
- sůl
- 50 g hladké mouky
- 100 g strouhanky panko
- 20 g strouhaného parmezánu
- 1/4 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžíce odrhnutých lístků oregana, nasekaných
- 2 vejce, rozmíchaná s troškou mléka
- slunečnicový olej na smažení
- klínky citronu k podávání
- majonéza k podávání
- 400 g mraženého hrášku
- 70 g másla
- hrst lístků bazalky + další na ozdobení
- 1 lžička citronové kůry
- sůl
NA PRSTY
NA HRÁŠEK
Příprava jídla
1 Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti. Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené. Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
2 Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký. Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory. Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.
Přidat komentář