0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

Rybí prsty v bylinkové strouhance
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2269 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 196 g
Tuky 89 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než kupované!

Suroviny

NA PRSTY
treska 600 g
filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou, bez kůže
sůl
mouka pšeničná hladká 50 g
strouhanka panko 100 g
strouhaný
paprika mletá sladká ¼ ČL
oregano 1 PL
odrhnuté lístků, nasekané
vejce 2 ks
rozmíchaná s troškou mléka
slunečnicový olej
na smažení
klínky k podávání
majonéza
k podávání
NA HRÁŠEK
mražený hrášek 400 g
máslo 70 g
bazalka hrst
+ další na ozdobení
citronová kůra 1 ČL
sůl

1 Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti. Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené. Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.

2 Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký. Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory. Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín