Lepší než kupované! Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem jsou hravé jídlo, kterým potěšíte malé i velké strávníky. Inspirováno anglickou tradicí, vyladěno k vaší chuti.
Suroviny
Postup
Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti.
Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami.
Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené.
Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký.
Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory.
Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )
- Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku(29 receptů )