Kuře na kapustičkách

Kuře na kapustičkách

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 32 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře a kapustičky jsou báječní parťáci!

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,5 kg
cibule 1 ks
česnek 1 ks
rozpůlená palice
mrkev 1 ks
rozpůlená
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 1 l
šalotka 5 ks
na klínky
sůl a pepř
čerstvě namletý
mouka pšeničná hladká 2.5 PL
růžičková kapusta 8 ks
očištěná a nakrájená na třetinky

1 Předehřejte troubu na 190°C. Z kuřete odřízněte stehna a prsa. Rozdělte jej na celkem 8 menších dílů a odložte je do chladničky. Kuřecí kostru, cibuli, česnek a mrkev dejte do pánve vhodné i do trouby, pokropte 2 lžičkami oleje a pečte dozlatova (30-40 minut). Přeneste do rendlíku, vlijte vývar nebo vodu, přiveďte k varu na středním ohni a asi hodinu vařte, aby vznikl chutný vývar. Vývar sceďte přes husté sítko do čistého rendlíku a udržujte ho teplý. 

2 Mezitím opečte kuřecí prsa na polovině zbývajícího oleje na středním ohni v uvolněné pánvi ze všech stran dozlatova (3-4 minuty) a přeneste je na talíř. Pak na zbývajícím oleji opečte stehna dozlatova za občasného obracení (4-6 minut). Přidejte šalotku, obraťte, aby se obalila v oleji, a opékejte 1-2 minuty. Osolte a opepřete. Na 6 minut dejte pánev do trouby - po 2 minutách přidejte kuřecí prsa. Maso a šalotku vyberte děrovanou lžící na talíř. 

3 Rendlík rozehřejte na středním ohni, vsypte mouku a míchejte 2-3 minuty, aby se opražila. Po naběračkách vlijte vývar nebo vodu a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Přidejte kuře, šalotky a kapustičk, promíchejte a vařte, aby se maso provařilo a omáčka zhoustla (10-15 minut). Přendejte do mísy nebo jiné větší nádoby, z níž si budou stolovníci sami nabírat a podávejte s čerstvou bagetkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit