Kuře na kapustičkách

Kuře na kapustičkách

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 216 g
Tuky 32 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře a kapustičky jsou báječní parťáci!

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,5 kg
cibule 1 ks
česnek 1
rozpůlený
mrkev 1 ks
rozpůlený
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 1 l
šalotka 5 ks
na klínky
sůl a pepř
čerstvě namletý
mouka 2.5 PL
růžičková kapusta 8 ks
očištěná a nakrájená na třetinky

1 Předehřejte troubu na 190°C. Z kuřete odřízněte stehna a prsa. Rozdělte jej na celkem 8 menších dílů a odložte je do chladničky. Kuřecí kostru, cibuli, česnek a mrkev dejte do pánve vhodné i do trouby, pokropte 2 lžičkami oleje a pečte dozlatova (30-40 minut). Přeneste do rendlíku, vlijte vývar nebo vodu, přiveďte k varu na středním ohni a asi hodinu vařte, aby vznikl chutný vývar. Vývar sceďte přes husté sítko do čistého rendlíku a udržujte ho teplý. 

2 Mezitím opečte kuřecí prsa na polovině zbývajícího oleje na středním ohni v uvolněné pánvi ze všech stran dozlatova (3-4 minuty) a přeneste je na talíř. Pak na zbývajícím oleji opečte stehna dozlatova za občasného obracení (4-6 minut). Přidejte šalotku, obraťte, aby se obalila v oleji, a opékejte 1-2 minuty. Osolte a opepřete. Na 6 minut dejte pánev do trouby - po 2 minutách přidejte kuřecí prsa. Maso a šalotku vyberte děrovanou lžící na talíř. 

3 Rendlík rozehřejte na středním ohni, vsypte mouku a míchejte 2-3 minuty, aby se opražila. Po naběračkách vlijte vývar nebo vodu a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Přidejte kuře, šalotky a kapustičk, promíchejte a vařte, aby se maso provařilo a omáčka zhoustla (10-15 minut). Přendejte do mísy nebo jiné větší nádoby, z níž si budou stolovníci sami nabírat a podávejte s čerstvou bagetkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit