0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na kapustičkách

Kuře na kapustičkách

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 32 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře a kapustičky jsou báječní parťáci!

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,5 kg
cibule 1 ks
česnek 1 ks
rozpůlená palice
mrkev 1 ks
rozpůlená
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 1 l
šalotka 5 ks
na klínky
sůl a pepř
čerstvě namletý
mouka pšeničná hladká 2,5 PL
očištěná a nakrájená na třetinky

1 Předehřejte troubu na 190°C. Z kuřete odřízněte stehna a prsa. Rozdělte jej na celkem 8 menších dílů a odložte je do chladničky. Kuřecí kostru, cibuli, česnek a mrkev dejte do pánve vhodné i do trouby, pokropte 2 lžičkami oleje a pečte dozlatova (30-40 minut). Přeneste do rendlíku, vlijte vývar nebo vodu, přiveďte k varu na středním ohni a asi hodinu vařte, aby vznikl chutný vývar. Vývar sceďte přes husté sítko do čistého rendlíku a udržujte ho teplý. 

2 Mezitím opečte kuřecí prsa na polovině zbývajícího oleje na středním ohni v uvolněné pánvi ze všech stran dozlatova (3-4 minuty) a přeneste je na talíř. Pak na zbývajícím oleji opečte stehna dozlatova za občasného obracení (4-6 minut). Přidejte šalotku, obraťte, aby se obalila v oleji, a opékejte 1-2 minuty. Osolte a opepřete. Na 6 minut dejte pánev do trouby - po 2 minutách přidejte kuřecí prsa. Maso a šalotku vyberte děrovanou lžící na talíř. 

3 Rendlík rozehřejte na středním ohni, vsypte mouku a míchejte 2-3 minuty, aby se opražila. Po naběračkách vlijte vývar nebo vodu a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Přidejte kuře, šalotky a kapustičk, promíchejte a vařte, aby se maso provařilo a omáčka zhoustla (10-15 minut). Přendejte do mísy nebo jiné větší nádoby, z níž si budou stolovníci sami nabírat a podávejte s čerstvou bagetkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč