0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na kapustičkách

Kuře na kapustičkách

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 32 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře a kapustičky jsou báječní parťáci!

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,5 kg
cibule 1 ks
česnek 1 ks
rozpůlená palice
mrkev 1 ks
rozpůlená
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 1 l
šalotka 5 ks
na klínky
sůl a pepř
čerstvě namletý
mouka pšeničná hladká 2,5 PL
očištěná a nakrájená na třetinky

1 Předehřejte troubu na 190°C. Z kuřete odřízněte stehna a prsa. Rozdělte jej na celkem 8 menších dílů a odložte je do chladničky. Kuřecí kostru, cibuli, česnek a mrkev dejte do pánve vhodné i do trouby, pokropte 2 lžičkami oleje a pečte dozlatova (30-40 minut). Přeneste do rendlíku, vlijte vývar nebo vodu, přiveďte k varu na středním ohni a asi hodinu vařte, aby vznikl chutný vývar. Vývar sceďte přes husté sítko do čistého rendlíku a udržujte ho teplý. 

2 Mezitím opečte kuřecí prsa na polovině zbývajícího oleje na středním ohni v uvolněné pánvi ze všech stran dozlatova (3-4 minuty) a přeneste je na talíř. Pak na zbývajícím oleji opečte stehna dozlatova za občasného obracení (4-6 minut). Přidejte šalotku, obraťte, aby se obalila v oleji, a opékejte 1-2 minuty. Osolte a opepřete. Na 6 minut dejte pánev do trouby - po 2 minutách přidejte kuřecí prsa. Maso a šalotku vyberte děrovanou lžící na talíř. 

3 Rendlík rozehřejte na středním ohni, vsypte mouku a míchejte 2-3 minuty, aby se opražila. Po naběračkách vlijte vývar nebo vodu a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Přidejte kuře, šalotky a kapustičk, promíchejte a vařte, aby se maso provařilo a omáčka zhoustla (10-15 minut). Přendejte do mísy nebo jiné větší nádoby, z níž si budou stolovníci sami nabírat a podávejte s čerstvou bagetkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč