Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na mléce & opékané knedlíčky
Kuře na mléce & opékané knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na mléce & opékané knedlíčky

3.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3670 kcal
Bílkoviny 385 g
Sacharidy 262 g
Tuky 113 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomuhle receptu nás inspiroval proslulý francouzský recept na králíka Braillon – jemné maso ještě zjemnělé mlékem, a naopak zvýrazněné pikantní hořčicí a citronovou kůrou a fenyklem je prostě báseň...

Suroviny

olivový olej 1 PL
kuře 1,5 kg
omyté, osušené, svázané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 140 g
hořčice mletá 2 ČL
např. Colmans Mustard
mléko 500 ml
plnotučné
vývar kuřecí 300 g
fenyklová semínka 1 ČL
proužky oloupané zesterem
majoránka (čerstvá) 6 snítek
oloupaná a podélně rozpůlená
Na opékané knedlíčky
mléko 250 ml
plnotučné
bageta 200 g
starší, na kostičky
mletý
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
vejce 1 ks
nejlépe přepuštěné, na opékání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Ve velkém silnostěnném pekáčku vhodném do trouby rozpalte na středním plameni olej. Kuře osolte, opepřete a v pekáčku opékejte 8–10 minut ze všech stran dozlatova. Mezitím v míse smíchejte hořčici, hořčičný prášek, mléko a vývar. Když je kuře opečené, vlijte k němu do pekáčku směs z mísy. Přidejte fenyklová semínka, citronovou kůru a majoránku. Vložte do předehřáté trouby a pečte 1 hodinu. Pak přidejte šalotky a pečte ještě 30 minut dokřehka a dozlatova.

2

Mezitím si připravte knedlíčky. V malém rendlíku přiveďte k varu mléko. Nakrájenou bagetu dejte do středně velké mísy a zalijte ji vroucím mlékem. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočívat. Pak okořeňte mletým muškátovým oříškem, osolte a opepřete. Přidejte nasekanou hladkolistou petrželku, vejce a do mísy ke směsi prosejte mouku. Rukama vypracujte hmotu, která by měla být vláčná, mírně lepivá a soudržná. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Tvořte malé knedlíčky o průměru asi 5cm. V nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo a opékejte na něm knedlíčky ze všech stran dozlatova a dokřupava. Podávejte s kuřetem posypaným čerstvě mletým černým pepřem a přelitým výpekem z pekáčku.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu kuřecího masa můžete podlehnout lákadlu nízké ceny, ale naše rada zní – pokud ho chcete na sváteční velikonoční tabuli, raději zainvestujte víc peněz a kupte kuře v biokvalitě. Zvláště na kuřecím mase se totiž kvalita opravdu pozná už na první pohled i ochutnání: má přirozenější vzhled, znatelně lepší strukturu, a hlavně výraznější chuť!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč