Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na mléce & opékané knedlíčky
Kuře na mléce & opékané knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na mléce & opékané knedlíčky

3.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3670 kcal
Bílkoviny 385 g
Sacharidy 262 g
Tuky 113 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomuhle receptu nás inspiroval proslulý francouzský recept na králíka Braillon – jemné maso ještě zjemnělé mlékem, a naopak zvýrazněné pikantní hořčicí a citronovou kůrou a fenyklem je prostě báseň...

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
kuře 1,5 kg
omyté, osušené, svázané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 140 g
hořčice mletá 2 ČL
např. Colmans Mustard
mléko 500 ml
plnotučné
vývar kuřecí 300 g
fenyklová semínka 1 ČL
proužky oloupané zesterem
majoránka (čerstvá) 6 snítek
oloupaná a podélně rozpůlená
Na opékané knedlíčky
mléko 250 ml
plnotučné
bageta 200 g
starší, na kostičky
mletý
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
vejce 1 ks
nejlépe přepuštěné, na opékání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Ve velkém silnostěnném pekáčku vhodném do trouby rozpalte na středním plameni olej. Kuře osolte, opepřete a v pekáčku opékejte 8–10 minut ze všech stran dozlatova. Mezitím v míse smíchejte hořčici, hořčičný prášek, mléko a vývar. Když je kuře opečené, vlijte k němu do pekáčku směs z mísy. Přidejte fenyklová semínka, citronovou kůru a majoránku. Vložte do předehřáté trouby a pečte 1 hodinu. Pak přidejte šalotky a pečte ještě 30 minut dokřehka a dozlatova.

2

Mezitím si připravte knedlíčky. V malém rendlíku přiveďte k varu mléko. Nakrájenou bagetu dejte do středně velké mísy a zalijte ji vroucím mlékem. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočívat. Pak okořeňte mletým muškátovým oříškem, osolte a opepřete. Přidejte nasekanou hladkolistou petrželku, vejce a do mísy ke směsi prosejte mouku. Rukama vypracujte hmotu, která by měla být vláčná, mírně lepivá a soudržná. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Tvořte malé knedlíčky o průměru asi 5cm. V nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo a opékejte na něm knedlíčky ze všech stran dozlatova a dokřupava. Podávejte s kuřetem posypaným čerstvě mletým černým pepřem a přelitým výpekem z pekáčku.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu kuřecího masa můžete podlehnout lákadlu nízké ceny, ale naše rada zní – pokud ho chcete na sváteční velikonoční tabuli, raději zainvestujte víc peněz a kupte kuře v biokvalitě. Zvláště na kuřecím mase se totiž kvalita opravdu pozná už na první pohled i ochutnání: má přirozenější vzhled, znatelně lepší strukturu, a hlavně výraznější chuť!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...