Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5234 kcal
Bílkoviny 260 g
Cukr 53 g
Tuky 406 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Křepelka je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou. Navíc nemusíte řešit, komu dát stehýnko a komu prsa - každý dostane celou křepelku.

Suroviny

olivový olej 30 ml
křepelka 6 ks
cca po 250g, omytá, osušená
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 20 g
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 4 stroužek
nakrájený na tenké plátky
anglická slanina 6 plátek
z toho 3 nakrájené na větší kousky
tymián 2 ČL
čerstvé lístky, trocha navíc k podávání
víno bílé 250 ml
suché
vývar kuřecí 250 ml
hrášek 150 g
mrazený
máta 1 hrst
velká hrst mátových lístků
K podávání
máta
bageta
bílá, rustikální

1 Troubu předehřejte na 180°C. Křepelky osolte a opepřete. Ve větším pekáčku rozpalte na středním plameni většinu oleje a opékejte na něm křepelky dozlatova ze všech stran asi 5–6 minut. Křepelky vyjměte a dejte stranou.

2 Do výpeku po křepelkách přidejte ještě trochu oleje a máslo a nechte je rozpustit. Přidejte cibuli, česnek, nakrájené plátky anglické slaniny a tymián a opékejte dozlatova asi 8–10 minut. Pak přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Do vzniklé šťávy vložte zpět křepelky prsíčky nahoru a pečte v předehřáté troubě 18–20 minut. Nakonec přidejte hrášek a pečte další 3–4 minuty.

Mezitím na pánvi opečte zbylé plátky slaniny dokřupava. Křepelky podávejte s bagetkou, křupavou slaninou, posypané lístky čerstvé máty a tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit