Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5234 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 53 g
Tuky 406 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Křepelka je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou. Navíc nemusíte řešit, komu dát stehýnko a komu prsa - každý dostane celou křepelku.

Suroviny

olivový olej 30 ml
cca po 250g, omytá, osušená
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nahrubo
česnek 4 stroužek
nakrájený na tenké plátky
z toho 3 nakrájené na větší kousky
tymián 2 ČL
čerstvé lístky, trocha navíc k podávání
suché
vývar kuřecí 250 ml
hrášek 150 g
mrazený
máta 1 hrst
velká hrst mátových lístků
K podávání
máta
bageta
bílá, rustikální

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Křepelky osolte a opepřete. Ve větším pekáčku rozpalte na středním plameni většinu oleje a opékejte na něm křepelky dozlatova ze všech stran asi 5-6 minut. Křepelky vyjměte a dejte stranou.

2

Do výpeku po křepelkách přidejte ještě trochu oleje a máslo a nechte je rozpustit. Přidejte cibuli, česnek, nakrájené plátky anglické slaniny a tymián a opékejte dozlatova asi 8-10 minut. Pak přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Do vzniklé šťávy vložte zpět křepelky prsíčky nahoru a pečte v předehřáté troubě 18-20 minut. Nakonec přidejte hrášek a pečte další 3-4 minuty.

3

Mezitím na pánvi opečte zbylé plátky slaniny dokřupava. Křepelky podávejte s bagetkou, křupavou slaninou, posypané lístky čerstvé máty a tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín