0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na paprice s rýží

Kuře na paprice s rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na paprice s rýží

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3186 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 270 g
Tuky 165 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete kuře na paprice? Vyzkoušejte náš osvědčený trik – do omáčky přidejte mrkev. Omáčce dodá ještě hezčí barvu a příjemně ji zahustí a lehce osladí. 

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
cibule 3 ks
nakrájené nahrubo
paprika sladká 1 PL
mrkev 1 ks
velká nebo 2 malé, očištěné
vývar zeleninový 2 l
nebo drůbeží
bobkový list 2 ks
smetana ke šlehání 200 ml
mouka pšeničná hladká
k zahuštění (nemusí být)
rýže vařená
k podávání
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Kuřecí stehna osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova. Zaprašte paprikou, krátce orestujte, vraťte do hrnce stehna, přidejte mrkev, vývar, bobkový list a asi hodinu zvolna vařte, aby maso změklo a tekutina se částečně zredukovala. 

2

Kuřecí stehna a bobkový list vyjměte, stehna dejte na talíř, bobkový list vyhoďte. Tekutinu s cibulí a mrkví rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou, případně zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody (v tom případě ale omáčku ještě provařte). Dochuťte solí, pepřem. Kuřecí stehna dejte na talíř, přelijte omáčkou a podávejte s rýží. Ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit