Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na paprice s rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3186 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 270 g
Tuky 165 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete kuře na paprice? Vyzkoušejte náš osvědčený trik – do omáčky přidejte mrkev. Omáčce dodá ještě hezčí barvu a příjemně ji zahustí a lehce osladí. Je to i skvělý způsob jak do jídelníčku dětí nenásilně dostat více zeleniny. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
nakrájené nahrubo
mrkev 1 ks
velká nebo 2 malé, očištěné
vývar zeleninový 2 l
nebo drůbeží
k zahuštění (nemusí být)
rýže vařená
k podávání
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Kuřecí stehna osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova. Zaprašte paprikou, krátce orestujte, vraťte do hrnce stehna, přidejte mrkev, vývar, bobkový list a asi hodinu zvolna vařte, aby maso změklo a tekutina se částečně zredukovala. 

2

Kuřecí stehna a bobkový list vyjměte, stehna dejte na talíř, bobkový list vyhoďte. Tekutinu s cibulí a mrkví rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou, případně zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody (v tom případě ale omáčku ještě provařte). Dochuťte solí, pepřem. Kuřecí stehna dejte na talíř, přelijte omáčkou a podávejte s rýží. Ozdobte petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín