Telecí na paprice

Telecí na paprice

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (32)
Do hodiny Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3728 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 118 g
Tuky 263 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až tenhle pokrm ochutnáte, ke kuřeti na paprice se vrátíte jen stěží.

Suroviny

telecí plec 1 kg
na kostky
cibule 4 ks
nadrobno
sádlo 2 PL
lze nahradit máslem
paprika sladká 1 PL
rajčatový protlak 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 100 g
máslo 100 g
smetana ke šlehání 200 ml
houskové knedlíky k podávání

1 Na sádle či másle opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte maso a opečte ho, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete, přidejte mletou papriku, protlak a míchejte další 2 minuty. Pak zalijte asi litrem vody a vařte maso přikryté poklicí doměkka; trvá to cca 1 hodinu.

2 Vařené maso vyjměte a dejte stranou. Na 2 lžících másla opékejte mouku asi minutu, až zpění a zbělá. Potom jíšku zalijte vývarem z masa, prošlehejte a za stálého míchání vařte 20 minut.

3 Omáčku zjemněte smetanou, rozmixujte dohladka a přeceďte přes husté síto zpět k masu. Dochuťte solí či pepřem. Nakonec vmíchejte oříšek zbylého studeného másla. Podávejte s knedlíkem.

NĚCO NAVÍC
Na knedlíky v míse smíchejte 500 g hrubé mouky, špetku soli, 1 vejce, 10 g rozdrobeného droždí, špetku cukru a 250 ml vlažného mléka. Nechte asi 5 minut odpočinout. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte 1 starší rohlík, nakrájený na kostičky, a nechte na teplém místě hodinu kynout. Potom vytvarujte tři až čtyři šišky a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte; vyjde z nich pára. Dokonalosti dosáhnete, když hotové knedlíky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit