Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře pečené na jablkách
Kuře pečené na jablkách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře pečené na jablkách

4.3/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1056 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 50 g
Tuky 81 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvá a šťavnatá jablka jsou univerzální přísadou do dezertů i slaných jídel.

Související recepty

Suroviny

mohou být oloupaná, např. Summered
kuře 1 ks
celé, nebo 4 stehna
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
nakrájená najemno
jablečná šťáva 150 ml
sůl mořská

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z jablek odstraňte jádřince a nakrájejte je na měsíčky. Z kuřete vyjměte páteř, rozdělte ho na osminky, osolte, opepřete a poprašte moukou; přebytečnou mouku oklepněte.

2

V pekáčku nebo litinovém hrnci na olivovém oleji maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova. V polovině opékání přidejte cibuli.

3

Pak zalijte moštem, přidejte jablka a dejte na čtvrt hodiny do trouby. Potom přidejte smetanu, případně dosolte a duste dalších patnáct minut doměkka. Podávejte s bramborovou kaší nebo křupavou bagetou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...