Čerstvá a šťavnatá jablka jsou univerzální přísadou do dezertů i slaných jídel.
Suroviny
jablko
2
ks
mohou být oloupaná, např. Summered
kuře
1
ks
celé, nebo 4 stehna
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nakrájená najemno
jablečná šťáva
150
ml
smetana ke šlehání
150
ml
sůl mořská
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z jablek odstraňte jádřince a nakrájejte je na měsíčky. Z kuřete vyjměte páteř, rozdělte ho na osminky, osolte, opepřete a poprašte moukou; přebytečnou mouku oklepněte.
2
V pekáčku nebo litinovém hrnci na olivovém oleji maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova. V polovině opékání přidejte cibuli.
3
Pak zalijte moštem, přidejte jablka a dejte na čtvrt hodiny do trouby. Potom přidejte smetanu, případně dosolte a duste dalších patnáct minut doměkka. Podávejte s bramborovou kaší nebo křupavou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd s jablky(5 receptů )