Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty – večeře v italských barvách! Díky mozzarelle nebudou kuřecí prsa vysušená a rajčata v oleji jim dodají chuť navíc. Zapečené kuřecí maso s rajčaty a mozzarellou je expresní jídlo, které máte do 30 minut hotové. Žádné zdlouhavé přípravy, zbytky ani odřezky. Jednoduché čisté jídlo, přesně tak, jak jsou Italové zvyklí.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Kuřecí prsa nařízněte v pravidelných rozestupech zhruba do hloubky 2 cm (dejte ale pozor, abyste maso zcela neprokrojili). Do každého otvoru vložte kousek mozzarelly, tenký plátek sušeného rajčete a lístek bazalky.
Vložte do pekáčku a vydatně zakapejte olivovým olejem. Pečte 15–20 minut, dokud není kuře hotové a sýr se nerozpustí.
Pak vyndejte, pokapejte pestem, ozdobte zbylými bazalkovými lístky a servírujte, buď se zeleným salátem, bramborami, nebo s bramborovou kaší.