
Kuře zapečené s hříbky a bramborami
Skvělá večeře i oběd na druhý den!
Ingredience
- 20 g sušených hřibovitých hub
- 35 g hladké mouky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 800 g kuřecích stehenních řízků, očištěných a nakrájených
- 2 lžíce olivového oleje + další na pokapání
- 2 pórky, jen bílé části, nakrájené najemno
- 3 snítky tymiánu, lístky odrhnuté
- 250 g crème fraîche nebo vysokoprocentní zakysané smetany
- 500 g drobných vydrhnutých baby brambor (např. grenaille)
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 240°C. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak slijte a dejte stranou. Mezitím zalijte houby 300 ml vroucí vody a nechte zakryté stát, aby nasákly tekutinu a změkly.
2 Do mísy nasypte mouku, smíchejte ji se solí a pepřem a přidejte nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte, aby se kousky kuřete obalily moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a přidejte kuře. Opékejte 5 minut, občas promíchejte. Přidejte nakrájený pórek, tymián a opékej- te společně ještě dalších pár minut, dokud pórek nezměkne.
3 Maso s pórkem přemístěte do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby na zapékání o objemu zhruba 2 litry. Do hub i s vodou, v níž se namáčely, přidejte crème fraîche, rozmíchejte a nalijte na maso. Brambory přepulte, lehce rozmáčkněte a rozprostřete na vršek pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 20–25 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené dozlatova.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Markéta Bittnerová
26. Únor 2019 14:37