Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2010 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 226 g
Tuky 59 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivka z fíků a hub vás ohromí!

Suroviny

prsní části
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
čerstvá, zbavená střívka
houby 1 hrnek
nahrubo, (např. hlíva a žampiony)
fíky 10 ks
například zelené
nebo med
lanýžový olej
trocha na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Prořízněte kuřecí řízky, ale nedokrojte a rozevřete jako knihu. Přes plastovou fólii rozklepejte, ale nepotrhejte. Osolte a opepřete.

2

V pánvi na 1 lžíci olivového oleje opékejte rozdrobenou klobásu dozlatova a během opékání větší kousky vařečkou rozmačkejte na menší. Přendejte do mísy a dejte stranou. Do horké pánve nasypte houby, nalijte 1 lžíci oleje, osolte a opékejte doměkka. Pak přidejte 4 pokrájené fíky a společně opékejte další 2–3 minuty.

3

Pánev odstavte, obsah přidejte ke klobásové směsi, opepřete podle chuti, promíchejte a nechte vychladnout.

4

Na polovinu rozklepaného kuřecího řízku dejte čtvrtinu nádivky, maso zarolujte a spíchněte párátkem nebo ovažte kuchyňským provázkem. Stejným způsobem připravte další tři závitky.

5

Rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje v nádobě vhodné i do trouby. Kuřecí kapsy opečte ze všech stran dozlatova. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Vyjměte z trouby a z pánve. Na servírovacím talíři pokrm ozdobte přepůlenými fíky prohřátými v javorovém sirupu a pokapejte lanýžovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...