Nádivka z fíků a hub vás ohromí!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Prořízněte kuřecí řízky, ale nedokrojte a rozevřete jako knihu. Přes plastovou fólii rozklepejte, ale nepotrhejte. Osolte a opepřete.
V pánvi na 1 lžíci olivového oleje opékejte rozdrobenou klobásu dozlatova a během opékání větší kousky vařečkou rozmačkejte na menší. Přendejte do mísy a dejte stranou. Do horké pánve nasypte houby, nalijte 1 lžíci oleje, osolte a opékejte doměkka. Pak přidejte 4 pokrájené fíky a společně opékejte další 2–3 minuty.
Pánev odstavte, obsah přidejte ke klobásové směsi, opepřete podle chuti, promíchejte a nechte vychladnout.
Na polovinu rozklepaného kuřecího řízku dejte čtvrtinu nádivky, maso zarolujte a spíchněte párátkem nebo ovažte kuchyňským provázkem. Stejným způsobem připravte další tři závitky.
Rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje v nádobě vhodné i do trouby. Kuřecí kapsy opečte ze všech stran dozlatova. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Vyjměte z trouby a z pánve. Na servírovacím talíři pokrm ozdobte přepůlenými fíky prohřátými v javorovém sirupu a pokapejte lanýžovým olejem.