0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí frikasé

Kuřecí frikasé
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Kuřecí frikasé

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 138 g
Tuky 107 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S naším receptem zvládne jemné kuřecí frikasé připravit i naprostý začátečník.

Suroviny

Na kuřecí frikasé
mrkev 1 ks
pórek 1 ks
celer 0.25 ks
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
kuřecí stehna 2 ks
pepř celý 1 ČL
sůl 1 PL
hrášek 100 g
Na omáčku
máslo 40 g
mouka pšeničná hladká 30 g
víno bílé 100 ml
bobkový list 1 ks
smetana 100 ml
citronová štáva
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
petrželka 1 svazek
rýže vařená
s hráškem, k podávání

Postup

1

Omyjte mrkev, pórek a celer. Oloupejte mrkev, celer, cibuli a česnek, očistěte pórek. Nakrájejte je na kousky velikosti vlašského ořechu, česnek a cibuli rozpulte. Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce s nakrájenou zeleninou a kořením a zalijte je studenou vodou.

2

Na mírném ohni pomalu přiveďte k varu. Zákal, který se objeví v podobě bílé pěny během prvního varu, odstraňte naběračkou. Nyní maso vařte asi 30 minut doměkka, poté ho vyjměte z vývaru a nechte vychladnout na talíři.

3

Vývar přeceďte přes jemné síto a uchovejte. Zeleninu kromě mrkve vyjměte a vyhoďte. Mrkev nakrájejte nadrobno. Kuře zbavte kostí a nakrájejte na 3 cm velké kousky. Hrášek rozmrazte v míse.

4

Na omáčku rozpusťte v hrnci máslo a pomalu vmíchejte mouku. Smažte asi 1–2 minuty na mírném ohni, dokud nezezlátne. Podlijte bílým vínem, zcela zredukujte a přidejte vývar (z kroku 3).

5

Přidejte bobkový list a smetanu. Omáčku vařte nejméně 15 minut nebo dokud nedosáhne krémové konzistence. Odstraňte bobkový list. Nakonec omáčku ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a muškátovým oříškem.

6

Do omáčky přidejte maso, hrášek a na kostičky nakrájenou mrkev a několik minut prohřívejte. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte listy ze stonku a nasekejte je. Frikasé posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s hráškovou rýží.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...
Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit