0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí frikasé

Kuřecí frikasé
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Kuřecí frikasé

3.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 138 g
Tuky 107 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S naším receptem zvládne jemné kuřecí frikasé připravit i naprostý začátečník.

Suroviny

Na kuřecí frikasé
mrkev 1 ks
pórek 1 ks
celer ¼ ks
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
pepř celý 1 ČL
sůl 1 PL
hrášek 100 g
Na omáčku
máslo 40 g
mouka pšeničná hladká 30 g
bobkový list 1 ks
smetana 100 ml
citronová šťáva
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
petrželka 1 svazek
rýže vařená
s hráškem, k podávání

Postup

1

Omyjte mrkev, pórek a celer. Oloupejte mrkev, celer, cibuli a česnek, očistěte pórek. Nakrájejte je na kousky velikosti vlašského ořechu, česnek a cibuli rozpulte. Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce s nakrájenou zeleninou a kořením a zalijte je studenou vodou.

2

Na mírném ohni pomalu přiveďte k varu. Zákal, který se objeví v podobě bílé pěny během prvního varu, odstraňte naběračkou. Nyní maso vařte asi 30 minut doměkka, poté ho vyjměte z vývaru a nechte vychladnout na talíři.

3

Vývar přeceďte přes jemné síto a uchovejte. Zeleninu kromě mrkve vyjměte a vyhoďte. Mrkev nakrájejte nadrobno. Kuře zbavte kostí a nakrájejte na 3 cm velké kousky. Hrášek rozmrazte v míse.

4

Na omáčku rozpusťte v hrnci máslo a pomalu vmíchejte mouku. Smažte asi 1–2 minuty na mírném ohni, dokud nezezlátne. Podlijte bílým vínem, zcela zredukujte a přidejte vývar (z kroku 3).

5

Přidejte bobkový list a smetanu. Omáčku vařte nejméně 15 minut nebo dokud nedosáhne krémové konzistence. Odstraňte bobkový list. Nakonec omáčku ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a muškátovým oříškem.

6

Do omáčky přidejte maso, hrášek a na kostičky nakrájenou mrkev a několik minut prohřívejte. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte listy ze stonku a nasekejte je. Frikasé posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s hráškovou rýží.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč