0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí špízy se salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 169 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché špízy ve sladkokyselé asijské omáčce rozproudí každou party

Suroviny

na nudličky 2 cm široké a 15 cm dlouhé
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka 3 PL
slunečnicový olej
na opékání
Na salsu
třtinový cukr 4 PL
tmavý
rýžový ocet 4 PL
limetová šťáva
ze 2-3 limet
rybí omáčka 4 PL
chilli omáčka sladká 4 PL
liči 1 konzerva
scezené, nakrájené nadrobno
cibule červená ½ ks
nadrobno
jarní cibulka 3 ks
nať, nadrobno
koriandr čerstvý 2 PL
najemno

Postup

1

Kuřecí maso mírně osolte, opepřete a nechte alespoň tři hodiny marinovat v sójové omáčce.

2

Pak jednotlivé masové nudličky napíchejte na dřevěné, předem namočené špejle; špejli protkejte masem cik cak. Opékejte dvě až tři minuty po každé straně, aby maso zezlátlo a bylo propečené i uvnitř.

3

Cukr svařte se 2 lžícemi vody na hustý sirup.

4

Nechte vychladnout a smíchejte s ostatními surovinami (kromě koriandru).

5

Špízy rozdělte do skleniček (širších whiskovek), přelijte salsou a dejte chladit. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Petra Adamcová

Velmi luxusní a dobrý předkrm při letním grilování :-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč