Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí špízy se salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 169 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché špízy ve sladkokyselé asijské omáčce rozproudí každou party

Suroviny

na nudličky 2 cm široké a 15 cm dlouhé
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka 3 PL
slunečnicový olej
na opékání
Na salsu
třtinový cukr 4 PL
tmavý
rýžový ocet 4 PL
limetová šťáva
ze 2-3 limet
rybí omáčka 4 PL
liči 1 konzerva
scezené, nakrájené nadrobno
nadrobno
jarní cibulka 3 ks
nať, nadrobno
koriandr čerstvý 2 PL
najemno

Postup

1

Kuřecí maso mírně osolte, opepřete a nechte alespoň tři hodiny marinovat v sójové omáčce.

2

Pak jednotlivé masové nudličky napíchejte na dřevěné, předem namočené špejle; špejli protkejte masem cik cak. Opékejte dvě až tři minuty po každé straně, aby maso zezlátlo a bylo propečené i uvnitř.

3

Cukr svařte se 2 lžícemi vody na hustý sirup.

4

Nechte vychladnout a smíchejte s ostatními surovinami (kromě koriandru).

5

Špízy rozdělte do skleniček (širších whiskovek), přelijte salsou a dejte chladit. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

03.09.2014 21:26

Velmi luxusní a dobrý předkrm při letním grilování :-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...