0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí špízy se salsou

Kuřecí špízy se salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí špízy se salsou

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 169 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché špízy ve sladkokyselé asijské omáčce rozproudí každou party

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
na nudličky 2 cm široké a 15 cm dlouhé
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka 3 PL
slunečnicový olej
na opékání
Na salsu
třtinový cukr 4 PL
tmavý
rýžový ocet 4 PL
limetová šťáva
ze 2-3 limet
rybí omáčka 4 PL
chilli omáčka sladká 4 PL
liči 1 konzerva
scezené, nakrájené nadrobno
cibule červená ½ ks
nadrobno
jarní cibulka 3 ks
nať, nadrobno
koriandr čerstvý 2 PL
najemno

Postup

1

Kuřecí maso mírně osolte, opepřete a nechte alespoň tři hodiny marinovat v sójové omáčce.

2

Pak jednotlivé masové nudličky napíchejte na dřevěné, předem namočené špejle; špejli protkejte masem cik cak. Opékejte dvě až tři minuty po každé straně, aby maso zezlátlo a bylo propečené i uvnitř.

3

Cukr svařte se 2 lžícemi vody na hustý sirup.

4

Nechte vychladnout a smíchejte s ostatními surovinami (kromě koriandru).

5

Špízy rozdělte do skleniček (širších whiskovek), přelijte salsou a dejte chladit. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč