Jednoduché špízy ve sladkokyselé asijské omáčce rozproudí každou party
Suroviny
kuřecí prsa
500
g
na nudličky 2 cm široké a 15 cm dlouhé
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka
3
PL
slunečnicový olej
na opékání
Na salsu
třtinový cukr
4
PL
tmavý
rýžový ocet
4
PL
limetová šťáva
ze 2-3 limet
rybí omáčka
4
PL
chilli omáčka sladká
4
PL
liči
1
konzerva
scezené, nakrájené nadrobno
cibule červená
½
ks
nadrobno
jarní cibulka
3
ks
nať, nadrobno
koriandr čerstvý
2
PL
najemno
Postup
1
Kuřecí maso mírně osolte, opepřete a nechte alespoň tři hodiny marinovat v sójové omáčce.
2
Pak jednotlivé masové nudličky napíchejte na dřevěné, předem namočené špejle; špejli protkejte masem cik cak. Opékejte dvě až tři minuty po každé straně, aby maso zezlátlo a bylo propečené i uvnitř.
3
Cukr svařte se 2 lžícemi vody na hustý sirup.
4
Nechte vychladnout a smíchejte s ostatními surovinami (kromě koriandru).
5
Špízy rozdělte do skleniček (širších whiskovek), přelijte salsou a dejte chladit. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x kuřecí špízy(12 receptů)
Komentáře
Petra Adamcová
03.09.2014 21:26
Velmi luxusní a dobrý předkrm
Velmi luxusní a dobrý předkrm při letním grilování :-)