Recepty s liči
Exotické liči má původ v Číně. V této oblasti se tyto drobné asi 3 cm velké plody s peckou uvnitř pěstují již více než tři tisíce let. Ovoce je velmi sladké s příjemnou květinovou vůní. Liči lze konzumovat přímo nebo ho kompotovat, ale také použít při přípravě dezertů a koláčů. Výborné je například jako náplň do palačinek. Liči lze přidat i do ovocných a zeleninových salátů, koktejlů. Dá se i zavařovat, konzervovat či použít k přípravě sirupů a šťáv.
- V liči se nacházejí všechny vitamíny - kromě provitamínu A a vitamínu B12. Díky vysokému obsahu vitamínu C pomáhá jeho pravidelná konzumace výrazně posilovat imunitní systém.
- Liči údajně podporuje tvorbu žaludečních šťáv, podporuje chuť k jídlu.
- Podporuje trávení a urychluje metabolismus.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-