Vychutnejte si ,čínu‘ jinak – na špejli! Ůspěch nejen u dětí zaručen!
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
tence nakrájená
žampiony
8
ks
přepůlené
terijaki omáčka
60
ml
slunečnicový olej
20
ml
třtinový cukr
1
ČL
rýže
1-2 sáčky
sůl
hřebíček
2
ks
Postup
1
Bambusové špejle namočte na půl hodiny do vody. Mezitím důkladně promíchejte kuřecí maso, žampiony, terijaki, olej a cukr a uložte na minimálně deset minut marinovat do ledničky. Pak na špejle napíchejte na střídačku kuřecí maso a houby a rozehřejte grilovací pánev. Špízy opékejte čtyři až pět minut z každé strany, dokud není maso krásně křupavé a přitom měkké. Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Pro lepší chuť k ní přihoďte hřebíček.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x kuřecí špízy(12 receptů )