Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí teriyaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 15
Do 45 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 402 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 35 g
Tuky 15 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí teriyaki s rýží je pozdrav ze země vycházejícího slunce. Pikantní kuřecí prsa podávejte s dušenou rýží, lehce opečeným zelí pak čoi a přelité omáčkou. Tuto kombinaci naskládejte do misky a připravte tak výbornou Teriyaki bowl. Recept je na jednu porci, proto pokud se s někým budete chtít o tuto asijskou specialitu podělit, je nutné suroviny adekvátně navýšit.

Suroviny

nebo stehenní řízek, naklepaný na tloušťku cca 1,5 cm mezi 2 kusy potravinářské folie
škrob 1 ČL
solamyl
lze použít i jiný
terijaki omáčka 3 PL
rýže dušená
k podávání (viz Něco navíc)
pak čoi 2 ks
podle velikosti
jarní cibulka 1 ks
na šikmé plátky

Postup

1

Kuřecí maso obalte ve škrobu. V pánvi zprudka rozehřejte olej a opékejte na něm maso 3 minuty z jedné strany, pak obraťte a opékejte 3 minuty z druhé strany.

2

Zmírněte oheň na střední, vlijte 3 lžíce terijaki a za občasného obracení v ní dopečte maso.

3

Maso vyjměte z pánve na čisté prkénko. Zbyla-li v pánvi nějaká šťáva, svařte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na úhledné kousky velikosti sousta. Přesuňte je na porci horké rýže a pokapejte omáčkou z pánve.

4

Ve woku na troše oleje nechte krátce zavadnout podélně rozpůlená zelíčka pak čoi, obložte jimi maso a rýži, maso posypte nakrájenou cibulkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
300 g japonské kulatozrnné rýže nejméně 3x důkladně propláchněte v dostatečném množství studené vody. Pak rýži zalijte 360 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň na minimum a duste 20 minut. Potom stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut zakryté dojít.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...