Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí teriyaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 45 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 402 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 35 g
Tuky 15 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí teriyaki s rýží je pozdrav ze země vycházejícího slunce. Pikantní kuřecí prsa podávejte s dušenou rýží, lehce opečeným zelí pak čoi a přelité omáčkou. Tuto kombinaci naskládejte do misky a připravte tak výbornou Teriyaki bowl. Recept je na jednu porci, proto pokud se s někým budete chtít o tuto asijskou specialitu podělit, je nutné suroviny adekvátně navýšit.

Suroviny

nebo stehenní řízek, naklepaný na tloušťku cca 1,5 cm mezi 2 kusy potravinářské folie
škrob 1 ČL
solamyl
lze použít i jiný
terijaki omáčka 3 PL
rýže dušená
k podávání (viz Něco navíc)
pak čoi 2 ks
podle velikosti
jarní cibulka 1 ks
na šikmé plátky

Postup

1

Kuřecí maso obalte ve škrobu. V pánvi zprudka rozehřejte olej a opékejte na něm maso 3 minuty z jedné strany, pak obraťte a opékejte 3 minuty z druhé strany.

2

Zmírněte oheň na střední, vlijte 3 lžíce terijaki a za občasného obracení v ní dopečte maso.

3

Maso vyjměte z pánve na čisté prkénko. Zbyla-li v pánvi nějaká šťáva, svařte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na úhledné kousky velikosti sousta. Přesuňte je na porci horké rýže a pokapejte omáčkou z pánve.

4

Ve woku na troše oleje nechte krátce zavadnout podélně rozpůlená zelíčka pak čoi, obložte jimi maso a rýži, maso posypte nakrájenou cibulkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
300 g japonské kulatozrnné rýže nejméně 3x důkladně propláchněte v dostatečném množství studené vody. Pak rýži zalijte 360 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň na minimum a duste 20 minut. Potom stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut zakryté dojít.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč