Kuřecí terijaki

Kuřecí terijaki

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 211 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 16 g
Tuky 14 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozdrav ze země vycházejícího slunce.

Suroviny

1 ks
kuřecí prsní řízek lze i stehenní, naklepaný na tloušťku cca 1,5cm
škrob 1 ČL
solamyl
arašídový olej 1 PL
lze použít i jiný
3 PL
omáčka Kikkoman Teriyaki
rýže
k podávání
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
podle velikosti
jarní cibulka 1 ks
na šikmé plátky

1 Kuřecí maso obalte ve škrobu. V pánvi zprudka rozehřejte olej a opékejte na něm maso 3 minuty z jedné strany, pak obraťte a opékejte 3 minuty z druhé strany.

2 Zmírněte oheň na střední, vlijte 3 lžíce terijaki a za občasného obracení v ní dopečte maso.

3 Maso vyjměte z pánve na čisté prkénko. Zbyla-li v pánvi nějaká šťáva, svařte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na úhledné kousky velikosti sousta. Přesuňte je na porci horké rýže a pokapejte omáčkou z pánve.

4 Ve woku na troše oleje nechte krátce zavadnout podélně rozpůlená zelíčka pak čoi, obložte jimi maso a rýži, maso posypte nakrájenou cibulkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
300g japonské kulatozrnné rýže nejméně 3x důkladně propláchněte v dostatečném množství studené vody. Pak rýži zalijte 360 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň na minimum a duste 20 minut. Potom stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut zakryté dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit