0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí terijaki

Kuřecí terijaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí terijaki

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 402 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 35 g
Tuky 15 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozdrav ze země vycházejícího slunce.

Suroviny

nebo stehenní řízek, naklepaný na tloušťku cca 1,5 cm mezi 2 kusy potravinářské folie
škrob 1 ČL
solamyl
lze použít i jiný
terijaki omáčka 3 PL
rýže dušená
k podávání (viz Něco navíc)
pak čoi 2 ks
podle velikosti
jarní cibulka 1 ks
na šikmé plátky

Postup

1

Kuřecí maso obalte ve škrobu. V pánvi zprudka rozehřejte olej a opékejte na něm maso 3 minuty z jedné strany, pak obraťte a opékejte 3 minuty z druhé strany.

2

Zmírněte oheň na střední, vlijte 3 lžíce terijaki a za občasného obracení v ní dopečte maso.

3

Maso vyjměte z pánve na čisté prkénko. Zbyla-li v pánvi nějaká šťáva, svařte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na úhledné kousky velikosti sousta. Přesuňte je na porci horké rýže a pokapejte omáčkou z pánve.

4

Ve woku na troše oleje nechte krátce zavadnout podélně rozpůlená zelíčka pak čoi, obložte jimi maso a rýži, maso posypte nakrájenou cibulkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
300g japonské kulatozrnné rýže nejméně 3x důkladně propláchněte v dostatečném množství studené vody. Pak rýži zalijte 360 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň na minimum a duste 20 minut. Potom stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut zakryté dojít.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč