
Kuřecí terijaki
Pozdrav ze země vycházejícího slunce.
Ingredience
- 1 kuřecí prsní nebo stehenní řízek, naklepaný na tloušťku asi 1,5 cm mezi 2 kusy potravinářské fólie
- 1 lžička bramborového škrobu (solamyl)
- 1–2 lžíce arašídového nebo jiného oleje
- 3 lžíce omáčky Kikkoman Teriyaki
- rýže k podávání (viz Něco navíc)
- asi 2–3 zelíčka pak čoi (podle velikosti)
- 1 jarní cibulka, na šikmé plátky
Příprava jídla
1 Kuřecí maso obalte ve škrobu. V pánvi zprudka rozehřejte olej a opékejte na něm maso 3 minuty z jedné strany, pak obraťte a opékejte 3 minuty z druhé strany.
2 Zmírněte oheň na střední, vlijte 3 lžíce terijaki a za občasného obracení v ní dopečte maso.
3 Maso vyjměte z pánve na čisté prkénko. Zbyla-li v pánvi nějaká šťáva, svařte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na úhledné kousky velikosti sousta. Přesuňte je na porci horké rýže a pokapejte omáčkou z pánve.
4 Ve woku na troše oleje nechte krátce zavadnout podélně rozpůlená zelíčka pak čoi, obložte jimi maso a rýži, maso posypte nakrájenou cibulkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
300g japonské kulatozrnné rýže nejméně 3x důkladně propláchněte v dostatečném množství studené vody. Pak rýži zalijte 360 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň na minimum a duste 20 minut. Potom stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut zakryté dojít.
Přidat komentář