Pomerančová rýže

Pomerančová rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3003 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 375 g
Tuky 127 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující rýžový salát nebo neobvyklá příloha k pečenému kuřeti.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 350 g
nebo basmati
olivový olej
pomeranč 5 ks
olivy černé 300 g
okurka 0.5 ks
nakrájené
celer 4
pokrájené
Na zálivku
hořčice kremžská 2 PL
máta 3 PL
čerstvá
olivový olej 6 PL
sůl
pepř

1Ve větším množství osolené vody uvařte rýži. Sceďte ji a promíchejte s trochou olivového oleje.

2Oloupejte nebo okrájejte kůru z pomerančů a ostrým nožem vykrájejte dužinu mezi dělicími membránami. Ze zbytků vymačkejte šťávu a dejte ji stranou na zálivku.

3Rýži, kousky pomeranče, slité olivy, okurku a celer spolu promíchejte ve velké míse. Pomerančovou šťávu prošlehejte s hořčicí, mátou, olivovým olejem, solí a pepřem. Přelijte přes rýži, důkladně promíchejte a ochutnejte, případně dochuťte. Nechte v chladu až do podávání.

4Podávejte samostatně nebo k medovému kuřeti.

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit