Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1152 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 74 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lečo je prostá, chutná, a hlavně rychlá a snadná letní večeře, v níž využijete čerstvou zeleninu, ať už koupenou, či z vlastní zahrádky. S poměry použité úrody můžete koneckonců improvizovat podle chuti, ale pokud nejste zapřisáhlí vegetariáni, uzeninu rozhodně nevynechávejte ani nešiďte, dodává pokrmu tu správnou chuť i vůni. 

Suroviny

nejlépe slovenská
nebo podle velikosti
vepřové sádlo 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
maďarská (lze použít i jinou uzeninu, třeba i měkký salám)
vejce 3 ks
čerstvý, k podávání

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky, rajčata nakrájejte nahrubo. V široké a hluboké pánvi rozpalte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte za občasného míchání 10 minut dusit. 

2

Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka a vmíchejte k leču a prohřejte. Nakonec ztlumte plamen, do leča rozklepněte vejce, nemíchejte, jen je osolte a opepřete, přiklopte a ještě 2–3 minuty duste. Podá-vejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
I s tak obyčejným jídlem, jako je lečo, se dají dělat divy. Cibuli můžete opékat na slanině (pak nedávejte uzeninu), klobásu doporučujeme opéct předem na pánvi a přidat ji do leča pěkně křupavou před vejci, stejně tak můžete rozklepnutá vejce do jídla vmíchat, nebo je nejdříve míchaná opéct na pánvi. Naše testerka pro lepší barvu a chuť přidala i plechovku konzervovaných rajčat. Případně namísto vajec nalijte do leča smetanu ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč