Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1152 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 74 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lečo je prostá, chutná, a hlavně rychlá a snadná letní večeře, v níž využijete čerstvou zeleninu, ať už koupenou, či z vlastní zahrádky. S poměry použité úrody můžete koneckonců improvizovat podle chuti, ale pokud nejste zapřisáhlí vegetariáni, uzeninu rozhodně nevynechávejte ani nešiďte, dodává pokrmu tu správnou chuť i vůni. 

Suroviny

nejlépe slovenská
nebo podle velikosti
vepřové sádlo 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
maďarská (lze použít i jinou uzeninu, třeba i měkký salám)
vejce 3 ks
čerstvý, k podávání

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky, rajčata nakrájejte nahrubo. V široké a hluboké pánvi rozpalte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte za občasného míchání 10 minut dusit. 

2

Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka a vmíchejte k leču a prohřejte. Nakonec ztlumte plamen, do leča rozklepněte vejce, nemíchejte, jen je osolte a opepřete, přiklopte a ještě 2–3 minuty duste. Podá-vejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
I s tak obyčejným jídlem, jako je lečo, se dají dělat divy. Cibuli můžete opékat na slanině (pak nedávejte uzeninu), klobásu doporučujeme opéct předem na pánvi a přidat ji do leča pěkně křupavou před vejci, stejně tak můžete rozklepnutá vejce do jídla vmíchat, nebo je nejdříve míchaná opéct na pánvi. Naše testerka pro lepší barvu a chuť přidala i plechovku konzervovaných rajčat. Případně namísto vajec nalijte do leča smetanu ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...