Jak využít rajčata ze zahrádky? Jednou z možností je uvařit si k večeři nebo obědu českou klasiku - lečo! Výhodou je, že nepotřebujete naprosto přesný recept a podle chuti můžete se surovinami libovolně experimentovat, tak jako my. A přesně z takového pokusu vzniklo lečo de luxe, které lehce zavání Itálií. Pro italskou kuchyni jsou rajčata naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.
Suroviny
Postup
Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně pokrájenou šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.
Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte.
Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby se bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.
Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )
Komentáře
Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.
proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN
Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.