Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo de luxe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 42
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 23 g
Tuky 97 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nakrájená na kolečka
šunka 200 g
nakrájená
nakrájená
sůl
cukr špetka
tymián
majoránka (drhnutá)
vejce 4 ks
velká
rajčatová passata - pyré 3 PL
petržel
sekaná

Postup

1

Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně pokrájenou šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.

2

Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte. 

3

Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.

4

Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

16.08.2018 13:27

Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.

02.12.2017 11:48

proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN

15.04.2016 12:03

Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.

18.04.2009 18:38
Tohle lečo miluje celá rodina.Dělám ho po celý rok.Nedávám uzeninu ale menší cuketku.Podušená s rajčaty je naprosto skvělá.
06.04.2009 07:32
Také používám rajčata Valfruta, protože ta co dostanu ke koupi v obchodě pustí moc "kyselé tekutiny" a moc nám nechutná. Lečo dělám jen bez uzeniny, bez vajec jen jako přílohu k masu, pokud to má být jako samostatnéj jídlo, tak vejce jako volská oka a párky dodám jako přílohu zájemcům.
11.08.2008 19:46
Také dávám přednost čerstvým rajčatům. Vajíčka míchám zvlášť a usmažená je pokládám na lečo. Je to výborná chuťová kombinace.
21.11.2007 10:01
Naučila jsem se vařit tuhle směs bez vajíček, je to skvělá příloha k masu, zkuste!
21.01.2008 23:06
Podle mě je lečo lepší, když se vaří z čerstvé zeleniny...

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč