Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.
Postup
1
Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně pokrájenou šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.
2
Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte.
3
Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.
4
Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.
Komentáře
Anonym
21.11.2007 10:01
Lečo
Anonym
21.01.2008 23:06
lečo
Anonym
11.08.2008 19:46
Lečo
Ludmila Štillerová
06.04.2009 07:32
lečo
Anonym
18.04.2009 18:38
Lečo
Jaroslava Bartoňová
15.04.2016 12:03
Tento recept je dokonalý,
Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.
Pálivá Jitrnica
02.12.2017 11:48
proč bych tam cpal šunku :D ?
proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN
Jana Nemeckova
16.08.2018 13:27
Dala jsem čerstvou zeleninu a
Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.