Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
velká, nakrájená na kolečka
šunka
200
g
paprika červená
1
ks
nakrájená
paprika žlutá
1
ks
nakrájená
sůl
cukr
špetka
tymián
majoránka (drhnutá)
vejce
4
ks
velká
rajčatová passata - pyré
3
PL
petržel
sekaná
Postup
1
Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně pokrájenou šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.
2
Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte.
3
Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.
4
Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.
Komentáře
Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.
proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN
Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.