Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo de luxe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 44
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1472 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 43 g
Tuky 97 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak využít rajčata ze zahrádky? Jednou z možností je uvařit si k večeři nebo obědu českou klasiku - lečo! Výhodou je, že nepotřebujete naprosto přesný recept a podle chuti můžete se surovinami libovolně experimentovat, tak jako my. A přesně z takového pokusu vzniklo lečo de luxe, které lehce zavání Itálií. Pro italskou kuchyni jsou rajčata naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, nakrájená na kolečka
šunka 200 g
pražská nebo krůtí (pro vegetariány vynechte)
nakrájená
nakrájená
sůl
cukr 1 špetka
tymián
majoránka (drhnutá)
vejce 4 ks
velká
rajčatová passata - pyré 3 PL
petržel
sekaná

Postup

1

Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně pokrájenou šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.

2

Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte. 

3

Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby se bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.

4

Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

16.08.2018 13:27

Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.

02.12.2017 11:48

proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN

15.04.2016 12:03

Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.

18.04.2009 18:38
Tohle lečo miluje celá rodina.Dělám ho po celý rok.Nedávám uzeninu ale menší cuketku.Podušená s rajčaty je naprosto skvělá.
06.04.2009 07:32
Také používám rajčata Valfruta, protože ta co dostanu ke koupi v obchodě pustí moc "kyselé tekutiny" a moc nám nechutná. Lečo dělám jen bez uzeniny, bez vajec jen jako přílohu k masu, pokud to má být jako samostatnéj jídlo, tak vejce jako volská oka a párky dodám jako přílohu zájemcům.
11.08.2008 19:46
Také dávám přednost čerstvým rajčatům. Vajíčka míchám zvlášť a usmažená je pokládám na lečo. Je to výborná chuťová kombinace.
21.11.2007 10:01
Naučila jsem se vařit tuhle směs bez vajíček, je to skvělá příloha k masu, zkuste!
21.01.2008 23:06
Podle mě je lečo lepší, když se vaří z čerstvé zeleniny...

Apetit magazín