0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo de luxe
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 23 g
Tuky 97 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená na kolečka
šunka 200 g
paprika červená 1 ks
nakrájená
paprika žlutá 1 ks
nakrájená
konzervovaná rajčata krájená kg
sůl
cukr špetka
tymián
majoránka (drhnutá)
vejce 4 ks
velká
rajčatová passata - pyré 3 PL
petržel
sekaná

Postup

1

Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, případně pokrájenou šunku. Přisypte papriky a rovněž osmahněte.

2

Vlijte rajčata i s nálevem a na mírném plameni asi dvacet minut duste; lečo by mělo zhoustnout. Dochuťte. 

3

Vejce v misce rozšlehejte s pyré a vmíchejte do horkého leča. Nechte prohřát, aby bílek zpevnil, ale vejce se nesrazila.

4

Podávejte sypané sekanou petrželkou a s plátky veky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Naučila jsem se vařit tuhle směs bez vajíček, je to skvělá příloha k masu, zkuste!

Anonym

Podle mě je lečo lepší, když se vaří z čerstvé zeleniny...

Anonym

Také dávám přednost čerstvým rajčatům. Vajíčka míchám zvlášť a usmažená je pokládám na lečo. Je to výborná chuťová kombinace.

Ludmila Štillerová

Také používám rajčata Valfruta, protože ta co dostanu ke koupi v obchodě pustí moc "kyselé tekutiny" a moc nám nechutná. Lečo dělám jen bez uzeniny, bez vajec jen jako přílohu k masu, pokud to má být jako samostatnéj jídlo, tak vejce jako volská oka a párky dodám jako přílohu zájemcům.

Anonym

Tohle lečo miluje celá rodina.Dělám ho po celý rok.Nedávám uzeninu ale menší cuketku.Podušená s rajčaty je naprosto skvělá.

Jaroslava Bartoňová

Tento recept je dokonalý, jinak už lečo nevařím. Místo šunky dávám slovenskou domácí klobásu, která jídlo perfektně dochutí.

Pálivá Jitrnica

proč bych tam cpal šunku :D ? to je takovej problém nakrájet na drobný kostečky vepřové,okořenit a na prudko osmahnout na panvi.... ta reklama na Valfrutta je FUN

Jana Nemeckova

Dala jsem čerstvou zeleninu a jinak recept dodržela vč.šunky a lečo nám moc chutnalo.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč