Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 56 g
Tuky 27 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť se osvěžit, zasytit a ještě si pochutnat? Pak doporučujeme pořídit si okurky a bílý jogurt. Vychlazená polévka z okurek vám všechny chutě splní.

Suroviny

okurka 500 g
salátová
jarní cibulka 5 ks
šťáva
sůl
pepř bílý
máta hrst
nasekané lístky

Postup

1

500 g salátových okurek rozkrojte podélně, odstraňte semínka a rozmixujte je s 5 jarními cibulkami a 250 ml vody.

2

Přidejte 250 ml hustého bílého jogurtu, 125 ml zakysané smetany, šťávu z citronu a znovu mixujte.

3

Dochuťte solí a bílým pepřem. Přendejte do mísy, vmíchejte hrst nasekaných lístků máty a hodinu chlaďte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

31.07.2015 20:59

Naprosto vynikající, i bez přidání smetany

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...