Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 596 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 56 g
Tuky 27 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť se osvěžit, zasytit a ještě si pochutnat? Pak doporučujeme pořídit si okurky a bílý jogurt. Vychlazená polévka z okurek vám všechny chutě splní.

Suroviny

okurka 500 g
salátová
jarní cibulka 5 ks
jogurt bílý 250 ml
zakysaná smetana 125 ml
citron 1 ks
šťáva
sůl
pepř bílý
máta hrst
nasekané lístky

1 500 g salátových okurek rozkrojte podélně, odstraňte semínka a rozmixujte je s 5 jarními cibulkami a 250 ml vody.

2 Přidejte 250 ml hustého bílého jogurtu, 125 ml zakysané smetany, šťávu z citronu a znovu mixujte. 

3 Dochuťte solí a bílým pepřem. Přendejte do mísy, vmíchejte hrst nasekaných lístků máty a hodinu chlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit