0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Levandulový cheesecake s borůvkami

Levandulový cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4402 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 509 g
Tuky 236 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na sušenkový základ
sušenky 190 g
ovesné
třtinový cukr 3 PL
máslo 120 g
rozpuštěné
Na krém
krémový sýr 450 g
levandule 2 PL
cukr 0.5 hrnku
moučkový cukr 0.5 hrnku
smetana ke šlehání 1 kelímek
Na borůvkovou omáčku:
borůvky 300 g
škrob 1 PL
cukr 0.5 hrnku
limetová šťáva

Postup

1

Připravíme si nejprve jednoduchý domácí levandulový sirup. Přiveďte k varu 1 hrnek vody, 1/2 hrnku cukru krystal a 2 lžíce sušené levandule. Za občasného míchání vaříme 2 minuty, pak zcedíme přes jemný cedník a necháme zchladnout. ( V uzavřené sklenici Vám vydrží v lednici pár týdnů - u nás tak dlouho nikdy nevydrží :-)

2

Sušenky dáme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem na jemno, smícháme s třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Pečlivě promícháme, dáváme jako první vrstvu do jednotlivých skleniček a upěchujeme.

3

Připravíme si omáčku z borůvek, protože je třeba, aby během přípravy krému zchladla. Pár borůvek si dáme stranou na ozdobu, ale většinu dáme do pávne spolu s cukrem a šťávou z jedné limetky, zahříváme, až se cukr rozpustí a směs je horká. Nakonec přidáme 1 lžíci kukuřičného škrobu smíchanou s 1 lžící vody a na cca 30 vteřin necháme probublat.

Odstavíme a necháme vychladnout.

4

V míse smícháme sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a levandulovým sirupem a lehce prošleháme.

5

Pak jemně vmícháme do tuha vyšlehanou smetanu.

6

V každé skleničce vrstvíme  - nejprve sušenkový základ, levandulový krém a nakonec borůvkovou omáčku.

7

Zdobíme čerstvými borůvkami a levandulovými kvítky. Necháme vychladit v lednici asi 3 hodiny, ale i klidně přes noc.

Dobrou chuť :-)

Autor: KlaraUbryova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit