Suroviny
Postup
Připravíme si nejprve jednoduchý domácí levandulový sirup. Přiveďte k varu 1 hrnek vody, 1/2 hrnku cukru krystal a 2 lžíce sušené levandule. Za občasného míchání vaříme 2 minuty, pak zcedíme přes jemný cedník a necháme zchladnout. ( V uzavřené sklenici Vám vydrží v lednici pár týdnů - u nás tak dlouho nikdy nevydrží :-)
Sušenky dáme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem na jemno, smícháme s třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Pečlivě promícháme, dáváme jako první vrstvu do jednotlivých skleniček a upěchujeme.
Připravíme si omáčku z borůvek, protože je třeba, aby během přípravy krému zchladla. Pár borůvek si dáme stranou na ozdobu, ale většinu dáme do pávne spolu s cukrem a šťávou z jedné limetky, zahříváme, až se cukr rozpustí a směs je horká. Nakonec přidáme 1 lžíci kukuřičného škrobu smíchanou s 1 lžící vody a na cca 30 vteřin necháme probublat.
Odstavíme a necháme vychladnout.
V míse smícháme sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a levandulovým sirupem a lehce prošleháme.
Pak jemně vmícháme do tuha vyšlehanou smetanu.
V každé skleničce vrstvíme - nejprve sušenkový základ, levandulový krém a nakonec borůvkovou omáčku.
Zdobíme čerstvými borůvkami a levandulovými kvítky. Necháme vychladit v lednici asi 3 hodiny, ale i klidně přes noc.
Dobrou chuť :-)