Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Levandulový cheesecake s borůvkami

Popis receptu: 

Úžasná kombinace borůvek a lehoučkého krému s domácím levandulovým sirupem Vás dostane a každý si může užít svou porci ve skleničce :-) Tradiční a jednoduchý, ale s nevšední voňanou kombinací. Užijte si ho, tak jak my :-) 

Autor: Klára Ubryová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6 skleniček
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na sušenkový základ:

    190 g ovesných sušenek

    3 lžíce třtinového cukru

    120 g rozpuštěného másla

    Na krém:

    450 g sýra Philadelphia

    3 lžíce domácího levandulového sirupu ( recept v popisu přípravy )

    1/2 hrnku moučkového cukru

    1x smetana na šlehání 30%

    Na borůvkovou omáčku:

    300 g borůvek + na zdobení

    1 lžíce kukuřičného škrobu

    1/2 hrnku cukru Krystal

    šťáva z 1 limetky

    Na levandulový sirup:

    1/2 hrnku cukru krystal

    ​2 lžíce sušené levandule

     

Příprava jídla

1. Připravíme si nejprve jednoduchý domácí levandulový sirup. Přiveďte k varu 1 hrnek vody, 1/2 hrnku cukru krystal a 2 lžíce sušené levandule. Za občasného míchání vaříme 2 minuty, pak zcedíme přes jemný cedník a necháme zchladnout. ( V uzavřené sklenici Vám vydrží v lednici pár týdnů - u nás tak dlouho nikdy nevydrží :-)

2. Sušenky dáme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem na jemno, smícháme s třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Pečlivě promícháme, dáváme jako první vrstvu do jednotlivých skleniček a upěchujeme.

3. Připravíme si omáčku z borůvek, protože je třeba, aby během přípravy krému zchladla. Pár borůvek si dáme stranou na ozdobu, ale většinu dáme do pávne spolu s cukrem a šťávou z jedné limetky, zahříváme, až se cukr rozpustí a směs je horká. Nakonec přidáme 1 lžíci kukuřičného škrobu smíchanou s 1 lžící vody a na cca 30 vteřin necháme probublat. Odstavíme a necháme vychladnout.

4.V míse smícháme sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a levandulovým sirupem a lehce prošleháme. Pak jemně vmícháme do tuha vyšlehanou smetanu.

5.V každé skleničce vrstvíme  - nejprve sušenkový základ, levandulový krém a nakonec borůvkovou omáčku. Zdobíme čerstvými borůvkami a levandulovými kvítky. Necháme vychladit v lednici asi 3 hodiny, ale i klidně přes noc.

Dobrou chuť :-)

REKLAMA

Přidat komentář