Levandulový cheesecake s borůvkami

Levandulový cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Na sušenkový základ:

190 g ovesných sušenek

3 lžíce třtinového cukru

120 g rozpuštěného másla

Na krém:

450 g sýra Philadelphia

3 lžíce domácího levandulového sirupu ( recept v popisu přípravy )

1/2 hrnku moučkového cukru

1x smetana na šlehání 30%

Na borůvkovou omáčku:

300 g borůvek + na zdobení

1 lžíce kukuřičného škrobu

1/2 hrnku cukru Krystal

šťáva z 1 limetky

Na levandulový sirup:

1/2 hrnku cukru krystal

​2 lžíce sušené levandule

 

1. Připravíme si nejprve jednoduchý domácí levandulový sirup. Přiveďte k varu 1 hrnek vody, 1/2 hrnku cukru krystal a 2 lžíce sušené levandule. Za občasného míchání vaříme 2 minuty, pak zcedíme přes jemný cedník a necháme zchladnout. ( V uzavřené sklenici Vám vydrží v lednici pár týdnů - u nás tak dlouho nikdy nevydrží :-)

2. Sušenky dáme do pevného sáčku a rozdrtíme válečkem na jemno, smícháme s třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem. Pečlivě promícháme, dáváme jako první vrstvu do jednotlivých skleniček a upěchujeme.

3. Připravíme si omáčku z borůvek, protože je třeba, aby během přípravy krému zchladla. Pár borůvek si dáme stranou na ozdobu, ale většinu dáme do pávne spolu s cukrem a šťávou z jedné limetky, zahříváme, až se cukr rozpustí a směs je horká. Nakonec přidáme 1 lžíci kukuřičného škrobu smíchanou s 1 lžící vody a na cca 30 vteřin necháme probublat. Odstavíme a necháme vychladnout.

4.V míse smícháme sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a levandulovým sirupem a lehce prošleháme. Pak jemně vmícháme do tuha vyšlehanou smetanu.

5.V každé skleničce vrstvíme  - nejprve sušenkový základ, levandulový krém a nakonec borůvkovou omáčku. Zdobíme čerstvými borůvkami a levandulovými kvítky. Necháme vychladit v lednici asi 3 hodiny, ale i klidně přes noc.

Dobrou chuť :-)

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit