0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Apetit z Alcronu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6312 kcal
Bílkoviny 702 g
Sacharidy 311 g
Tuky 233 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký letní dort, který zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Nemusíte se bát, na Apetit pikniku jsme sice servírovali 3 velké dorty, abychom mohli pohostit co nejvíce lidí, ale pro vás jsme množství přepočítali pouze na 1 dortovou formu.

Suroviny

vejce 4 ks
velká
krupicový cukr 116 g
slunečnicový olej 58 g
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo
na vymazání formy
borůvkový džem
na promazání
Na krém
želatina 4,5 plátku
plnotučný, ve vaničce
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
na ozdobení
na ozdobení
cukrové a čokoládové zdobení
čokoládové lískty na ozdobení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Šlehejte vejce a cukr do husté světlé pěny. Přidejte olej a semínka vanilky, pak do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vlijte do máslem vymazané formy nebo ráfku a pečte 35 minut. 

2

Hotový korpus nechte zcela vychladnout, pak jednou vodorovně prokrojte. Spodní i horní plát pomažte na řezné straně džemem. 

3

Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Vyšlehejte tvaroh s většinou smetany (pár lžic smetany ponechte stranou) a vanilkou na hladký krém. Vymačkanou želatinu zahřejte s odloženou smetanou, aby se rozpustila a vlijte do krému. Dobře promíchejte. Krém přemístěte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Na spodní plát džemem nahoru naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé a přiklopte druhým plátem, namazanou stranou dolů. Na horní hladkou část korpusu naneste stejným způsobem zbytek krému. Zdobte bohatě ovocem a čokoládou, před podáváním nechte několik hodin proležet v chladu. Pak krájejte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč