0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Apetit z Alcronu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6312 kcal
Bílkoviny 702 g
Sacharidy 311 g
Tuky 233 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký letní dort, který zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Nemusíte se bát, na Apetit pikniku jsme sice servírovali 3 velké dorty, abychom mohli pohostit co nejvíce lidí, ale pro vás jsme množství přepočítali pouze na 1 dortovou formu.

Suroviny

vejce 4 ks
velká
krupicový cukr 116 g
slunečnicový olej 58 g
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo
na vymazání formy
borůvkový džem
na promazání
Na krém
želatina 4,5 plátku
tvaroh měkký 150 g
plnotučný, ve vaničce
smetana ke šlehání 350 g
33%
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
jahody
na ozdobení
borůvky
na ozdobení
cukrové a čokoládové zdobení
čokoládové lískty na ozdobení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Šlehejte vejce a cukr do husté světlé pěny. Přidejte olej a semínka vanilky, pak do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vlijte do máslem vymazané formy nebo ráfku a pečte 35 minut. 

2

Hotový korpus nechte zcela vychladnout, pak jednou vodorovně prokrojte. Spodní i horní plát pomažte na řezné straně džemem. 

3

Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Vyšlehejte tvaroh s většinou smetany (pár lžic smetany ponechte stranou) a vanilkou na hladký krém. Vymačkanou želatinu zahřejte s odloženou smetanou, aby se rozpustila a vlijte do krému. Dobře promíchejte. Krém přemístěte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Na spodní plát džemem nahoru naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé a přiklopte druhým plátem, namazanou stranou dolů. Na horní hladkou část korpusu naneste stejným způsobem zbytek krému. Zdobte bohatě ovocem a čokoládou, před podáváním nechte několik hodin proležet v chladu. Pak krájejte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč