0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Apetit z Alcronu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6312 kcal
Bílkoviny 702 g
Sacharidy 311 g
Tuky 233 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký letní dort, který zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Nemusíte se bát, na Apetit pikniku jsme sice servírovali 3 velké dorty, abychom mohli pohostit co nejvíce lidí, ale pro vás jsme množství přepočítali pouze na 1 dortovou formu.

Suroviny

vejce 4 ks
velká
krupicový cukr 116 g
slunečnicový olej 58 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo
na vymazání formy
borůvkový džem
na promazání
Na krém
želatina 4.5 plátku
tvaroh měkký 150 g
plnotučný, ve vaničce
smetana ke šlehání 350 g
33%
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
jahody
na ozdobení
borůvky
na ozdobení
cukrové a čokoládové zdobení
čokoládové lískty na ozdobení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Šlehejte vejce a cukr do husté světlé pěny. Přidejte olej a semínka vanilky, pak do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vlijte do máslem vymazané formy nebo ráfku a pečte 35 minut. 

2

Hotový korpus nechte zcela vychladnout, pak jednou vodorovně prokrojte. Spodní i horní plát pomažte na řezné straně džemem. 

3

Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Vyšlehejte tvaroh s většinou smetany (pár lžic smetany ponechte stranou) a vanilkou na hladký krém. Vymačkanou želatinu zahřejte s odloženou smetanou, aby se rozpustila a vlijte do krému. Dobře promíchejte. Krém přemístěte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Na spodní plát džemem nahoru naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé a přiklopte druhým plátem, namazanou stranou dolů. Na horní hladkou část korpusu naneste stejným způsobem zbytek krému. Zdobte bohatě ovocem a čokoládou, před podáváním nechte několik hodin proležet v chladu. Pak krájejte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit