Lehký letní dort, který zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Nemusíte se bát, na Apetit pikniku jsme sice servírovali 3 velké dorty, abychom mohli pohostit co nejvíce lidí, ale pro vás jsme množství přepočítali pouze na 1 dortovou formu.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 180 °C. Šlehejte vejce a cukr do husté světlé pěny. Přidejte olej a semínka vanilky, pak do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vlijte do máslem vymazané formy nebo ráfku a pečte 35 minut.
Hotový korpus nechte zcela vychladnout, pak jednou vodorovně prokrojte. Spodní i horní plát pomažte na řezné straně džemem.
Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Vyšlehejte tvaroh s většinou smetany (pár lžic smetany ponechte stranou) a vanilkou na hladký krém. Vymačkanou želatinu zahřejte s odloženou smetanou, aby se rozpustila a vlijte do krému. Dobře promíchejte. Krém přemístěte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Na spodní plát džemem nahoru naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé a přiklopte druhým plátem, namazanou stranou dolů. Na horní hladkou část korpusu naneste stejným způsobem zbytek krému. Zdobte bohatě ovocem a čokoládou, před podáváním nechte několik hodin proležet v chladu. Pak krájejte a podávejte.