0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lilková směs na dva způsoby - na toasty nebo karbanátky

Lilková směs na dva způsoby - na toasty nebo karbanátky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 89 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lilek 1 ks
větší
hlíva 200 g
sušená rajčata
naložená, dle chuti
pár plátků
česnek 3
sýr hrst
nakrájený, dle chuti (např. feta, gorgonzola)
bazalka
čerstvá
sůl
olivový olej
na karbenátky
strouhanka
na karbenátky

Postup

1

Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou.

2

Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme.

3

Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek.

4

Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs.

5

Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví.

6

A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce strouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: lenkan

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...