Postup
Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou.
Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme.
Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek.
Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs.
Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce strouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com