Dutch baby s pečenými rajčátky

Dutch baby s pečenými rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dutch baby s pečenými rajčátky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1643 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 113 g
Tuky 92 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nadýchaná lahoda z trouby vás překvapí efektním vzhledem a jednoduchostí přípravy. Věříme, že se z ní rychle stane horký favorit víkendových snídaní!

Suroviny

vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 0.33 hrnku
mouka špaldová hladká 0.33 hrnku
mléko 0.66 hrnku
sůl špetka
chilli špetka
máslo 2 PL
na pečení, podle chuti
Na dokončení
rajčata cherry 150 g
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř
čerstvě mletý
cottage 150 g
pažitka 2 PL
nasekaná
avokádo 1 ks
rukola hrst
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 220°C. Rajčátka na dokončení vsypte do menší- ho pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2 Všechny ingredience na těsto rozmixujte v mixéru (nešlehejte, do směsi by se dostal vzduch a vznikla by jen obyčejná tlustá omeleta). V pánvi, která může do trouby, rozehřejte máslo, vlijte do ní těsto a vložte do trouby. Současně s ním dejte do trouby také pekáč s rajčátky. Pečte asi 20 minut – omeleta se při pečení prudce nafoukne.

3 Pažitku promíchejte se sýrem cottage a osolte. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, dužinu vydlabejte a nakrájejte na plátky.

4 Dutch baby i rajčátka vyndejte z trouby. Na dutch baby navrstvěte ochucený cottage, avokádo a nakonec pečená rajčátka a rukolu. Ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit