Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dutch baby s pečenými rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1648 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 114 g
Tuky 92 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nadýchaná lahoda z trouby vás překvapí efektním vzhledem a jednoduchostí přípravy. Věříme, že se z dutch baby rychle stane horký favorit vašich víkendových snídaní! Recept je velmi snadný a dokáže zasytit na dlouhou dobu.

Suroviny

vejce 3 ks
mouka špaldová hladká hrnku
mléko hrnku
sůl 1 špetka
chilli 1 špetka
na pečení, podle chuti
Na dokončení
rajčata cherry 150 g
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř
čerstvě mletý
cottage 150 g
pažitka 2 PL
nasekaná
rukola 1 hrst
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Rajčátka na dokončení vsypte do menšího pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2

Všechny ingredience na těsto rozmixujte v mixéru (nešlehejte, do směsi by se dostal vzduch a vznikla by jen obyčejná tlustá omeleta). V pánvi, která může do trouby, rozehřejte máslo, vlijte do ní těsto a vložte do trouby. Současně s ním dejte do trouby také pekáč s rajčátky. Pečte asi 20 minut – omeleta se při pečení prudce nafoukne.

3

Pažitku promíchejte se sýrem cottage a osolte. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, dužinu vydlabejte a nakrájejte na plátky.

4

Dutch baby i rajčátka vyndejte z trouby. Na dutch baby navrstvěte ochucený cottage, avokádo a nakonec pečená rajčátka a rukolu. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...