Advent spojený s přípravami na svátky bývá náročným obdobím jak pro nervy, tak i pro žaludek. Odlehčit jídelníček proto není vůbec od věci. Dejte si tenhle teplý salát plný barev, vitaminů a vlákniny.
Suroviny
Postup
Na středním ohni v pánvi na oleji opékejte osolené a opepřené kapustičky dozlatova asi 7–9 minut. Zhruba po 3 minutách opékání přidejte do pánve klikvy. Po opečení přilijte javorový sirup nebo med a ocet. Promíchejte, ochutnejte, podle potřeby dolaďte. Odstavte.
Vsypte vařené zrní, promíchejte a přesuňte do mísy. Posypte sýrem a ořechy a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Kroupy nebo celé obilky (zrní) si můžete navařit ve větším množství a uložit do mrazáku, podobně jako třeba fazole nebo rýži. Pak už je jenom prohřejte – třeba tak, že je prolijete dostatečným množstvím vroucí vody nebo je do ní namočíte a pak důkladně scedíte.
Komentáře
Vynikající, dá se jíst i studené. Neměla jsem klikvu, zaměnila jsem za sušené brusinky.