Kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem

Kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1015 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 34 g
Tuky 79 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Advent spojený s přípravami na svátky bývá náročným obdobím jak pro nervy, tak i pro žaludek. Odlehčit jídelníček proto není vůbec od věci. Dejte si tenhle teplý salát plný barev, vitaminů a vlákniny.

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
růžičková kapusta 400 g
cca, může ale nemusí být rozpůlená (dle velikosti)
3 hrsti
klikva velkoplodá cca, čerstvá, (americké brusinky)
1 PL
javovorý sirup lze nahradit medem
balzamikový ocet 1 PL
ječné kroupy 100 g
lze nahradit jinými kroupami či obilkami, (váha před vařením), předem uvařených al dente (viz něco navíc)
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený
pekanové ořechy 50 g
cca, lze nahradit vlašskými

1 Na středním ohni v pánvi na oleji opékejte osolené a opepřené kapustičky dozlatova asi 7–9 minut. Zhruba po 3 minutách opékání přidejte do pánve klikvy. Po opečení přilijte javorový sirup nebo med a ocet. Promíchejte, ochutnejte, podle potřeby dolaďte. Odstavte.

2 Vsypte vařené zrní, promíchejte a přesuňte do mísy. Posypte sýrem a ořechy a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Kroupy nebo celé obilky (zrní) si můžete navařit ve větším množství a uložit do mrazáku, podobně jako třeba fazole nebo rýži. Pak už je jenom prohřejte – třeba tak, že je prolijete dostatečným množstvím vroucí vody nebo je do ní namočíte a pak důkladně scedíte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit