0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máslový pórek a glazovaná karotka

Máslový pórek a glazovaná karotka

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 82 g
Tuky 86 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená zelenina s tymiánem

Suroviny

Na pórek
pórek 4 ks
na šikmé 8cm špalíky
máslo 50 g
sůl
tymián 2 snítky
nebo pepř
Na karotku
baby mrkev 500 g
očištěná
máslo 50 g
třtinový cukr 1 ČL
citronová štáva 2 PL
sůl
tymián 2 snítky
nebo pepř

1 Do pánve vložte pórek, 50 g másla, podlijte trochou vody a zahřívejte na mírném ohni asi 6 minut, dokud pórek nezkřehne. Osolte a vmíchejte lístky tymiánu.

2 Do druhé pánve vložte karotky, máslo, trochu vody, cukr, špetku, soli, citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte lístky tymiánu a dochuťte. Podávejte k pomalu pečené krůtě s nádivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit