Máslový pórek a glazovaná karotka

Máslový pórek a glazovaná karotka

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 82 g
Tuky 86 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená zelenina s tymiánem

Suroviny

Na pórek
pórek 4 ks
na šikmé 8cm špalíky
máslo 50 g
sůl
tymián 2 snítky
nebo pepř
Na karotku
baby mrkev 500 g
očištěná
máslo 50 g
třtinový cukr 1 ČL
citronová štáva 2 PL
sůl
tymián 2 snítky
nebo pepř

1 Do pánve vložte pórek, 50 g másla, podlijte trochou vody a zahřívejte na mírném ohni asi 6 minut, dokud pórek nezkřehne. Osolte a vmíchejte lístky tymiánu.

2 Do druhé pánve vložte karotky, máslo, trochu vody, cukr, špetku, soli, citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte lístky tymiánu a dochuťte. Podávejte k pomalu pečené krůtě s nádivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit