Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Máslový pórek a glazovaná karotka

Máslový pórek a glazovaná karotka

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 82 g
Tuky 86 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená zelenina s tymiánem

Suroviny

Na pórek
pórek 4 ks
na šikmé 8cm špalíky
máslo 50 g
sůl
tymián 2 snítky
nebo pepř
Na karotku
baby mrkev 500 g
očištěná
máslo 50 g
třtinový cukr 1 ČL
citronová štáva 2 PL
sůl
tymián 2 snítky
nebo pepř

1 Do pánve vložte pórek, 50 g másla, podlijte trochou vody a zahřívejte na mírném ohni asi 6 minut, dokud pórek nezkřehne. Osolte a vmíchejte lístky tymiánu.

2 Do druhé pánve vložte karotky, máslo, trochu vody, cukr, špetku, soli, citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte lístky tymiánu a dochuťte. Podávejte k pomalu pečené krůtě s nádivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit