Dušená zelenina s tymiánem
Suroviny
Na pórek
pórek
4
ks
na šikmé 8cm špalíky
máslo
50
g
sůl
tymián
2
snítky
nebo pepř
Na karotku
baby mrkev
500
g
očištěná
máslo
50
g
třtinový cukr
1
ČL
citronová šťáva
2
PL
sůl
tymián
2
snítky
nebo pepř
Postup
1
Do pánve vložte pórek, 50 g másla, podlijte trochou vody a zahřívejte na mírném ohni asi 6 minut, dokud pórek nezkřehne. Osolte a vmíchejte lístky tymiánu.
2
Do druhé pánve vložte karotky, máslo, trochu vody, cukr, špetku, soli, citronovou šťávu a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte lístky tymiánu a dochuťte. Podávejte k pomalu pečené krůtě s nádivkou.