0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandarinkový sorbet

Mandarinkový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandarinkový sorbet

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 900 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 396 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký, osvěžující, neodolatelný! Přesně takový je nádherně oranžový sorbet z mandarinek. Servírovat ho můžete samotný (nejlépe v efektních mražených mandarinkových slupkách) nebo kopečkem ještě vylepšit jiný dezert.

Suroviny

krupicový cukr 250 g
pomerančový likér 1 PL
nebo mandarinkový (lze vynechat)
xanthanová guma 1 špetka
lze vynechat (viz Něco navíc)

Postup

1

Z mandarinek vymačkejte šťávu, měli byste získat cca 800 ml. Do šťávy nasypte cukr a důkladně rozmixujte, až se rozpustí. Pokud máte, rozmixujte i s xanthanovou gumou pro lepší soudržnost zmrzliny. Pokud xanthanovou gumu nemáte, nic se neděje, zmrzlina se povede i tak.

2

Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle návodu níže. Uložte v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

NĚCO NAVÍC
Xanthanovou gumu lze koupit v prodejnách zdravé výživy. Váže na sebe vodu a funguje jako pojidlo. Na chuti se v takto malém množství vůbec neprojeví.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč